Окупанти будують оборонні лінії в тилу за мільярди. В ISW назвали причину та помилки росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Окупанти будують оборонні лінії в тилу за мільярди. В ISW назвали причину та помилки росіян

Окупанти будують оборонні лінії в тилу за мільярди. В ISW назвали причину та помилки росіян
Джерело:  online.ua

Окупанти не припиняють зміцнювати свої оборонні позиції у тилових районах. Ймовірно, вони готуються до можливих конфліктів у майбутньому, а також забезпечують збереження своїх територій та ресурсів.

Джерело: ISW

Росіяни створюють оборонні лінії за мільярди

У повідомленні від губернатора Білгородської області В'ячеслава Гладкова йдеться про завершення будівництва укріплень уздовж кордону цього регіону з Україною, відомих як "засічна лінія". Гладков заявив, що у разі нападу України на Білгородську область, "друга армія миру" має виділити війська для оборони цієї системи укріплень.

Розподіл російських військ уздовж кордону Білгородської області з Україною може викликати сумніви щодо ефективності такої стратегії. Можливо, було б краще використати ці сили для активних наступальних операцій в інших частинах України, а потім укомплектувати створені зміцнення, – зазначили аналітики.

Гладков також заявив, що російські урядовці витратили величезну суму грошей на створення оборонної лінії на кордоні з Україною. Він підкреслив, що у світлі можливих фінансових труднощів для Росії, пов'язаних із веденням воєнних дій в Україні, ці витрати можуть вважатися неефективними.
Згідно з повідомленням від Генштабу ЗСУ, окупанти також продовжують будівництво укріплень уздовж кордону Курської області з Україною, що є ще одним районом, де навряд чи можливі бойові дії.

Оборонну лінію у Криму "будують за планом"

Нещодавно лідер окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив, що Кремль розпочав створення оборонних ліній на півострові, який тимчасово перебуває під окупацією Росії. Подробиці підготовки до оборони не було розкрито, проте Аксьонов заявив, що всі рішення президента Путіна будуть виконані.
Важливо відзначити, що Аксьонов намагається заспокоїти росіян, заявляючи про те, що оборонні лінії в Криму не знадобляться і після війни перетворяться на туристичні об'єкти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?