Крим можна звільнити тільки військовим шляхом — Данілов
Категорія
Україна
Дата публікації

Крим можна звільнити тільки військовим шляхом — Данілов

Крим можна звільнити тільки військовим шляхом — Данілов
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, не має іншого варіанту звільнення окупованого РФ Криму, окрім як військовим шляхом.

Джерело:  ZAXID.NET

Україна звільнить Крим військовим шляхом 

Секретар РНБО зазначив, що відповідно до існуючих сьогодні реалій у питанні звільнення Криму, Україна вже не зможе використовувати стратегію, яка була узгоджена 24 березня 2021 року.

На думку Данілова, наразі ця стратегія потребує значних змін.

Зокрема, за його словами, у попередній стратегії було кілька пунктів, один з яких передбачав звільнення півострову військовим шляхом.

Але в пріоритеті, як зазначив Данілов, розглядався політико-дипломатичний шлях вирішення звільнення тимчасово окупованого Криму.

Нам треба ухвалити відповідні документи, і за них має проголосувати Рада національної безпеки й оборони України. В даний період часу іншого шляху як військового у вирішенні звільнення Криму я не бачу, - підкреслив секретар РНБО.

Що відомо про терміни звільнення Криму 

Данілов зазначив, що рішення про звільнення Криму буде ухвалюватись під час засідання РНБО відповідно до наказу президента Володимира Зеленського.

Ми відпрацьовуємо всі документи відносно тих процесів, які відбуваються в секторі безпеки і оборони України. Це один із них, - підкреслив секретар РНБО.

За його словами, таких документів є дуже багато.

Коли говорять, що ми не готувались, просто дехто забув, що треба читати документи. Там все написано. Треба уважно читати й головне - виконувати. Якби всі рішення були бездоганні і їх виконали на 100%, ми мали б зовсім іншу ситуацію, - зазначив Данілов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?