Розвідка Британії описала ситуацію навколо Бахмуту
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії описала ситуацію навколо Бахмуту

Розвідка Британії описала ситуацію навколо Бахмуту
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, оборона Збройних сил України у Бахмуті Донецької області наразі опинилася під сильним тиском — в місті та його околицях тривають жорсткі бої.

Джерело: Міністерство оборони Великої Британії

Що відбувається навколо Бахмуту — дані розвідки Британії

Регулярна російська армія та сили "групи Вагнера" просунулися далі в північні передмістя міста, які зараз є утримуваним Україною рубежем, вразливим для російських атак з трьох боків, - зазначає розвідка Британії

Окрім того, наголошується, що ЗСУ вирішили посилити цей район елітними підрозділами.

Так, протягом останніх 36 годин було зруйновано два ключових мости в Бахмуті, зокрема й життєво важливий міст, що з'єднує місто з останнім основним маршрутом постачання з Бахмута до міста Часів Яр.

Підконтрольні українській владі шляхи постачання з міста стають все більш обмеженими, - попереджають іноземні розвідники.

У ISW прогнозують можливий відхід ЗСУ з частини Бахмута

На переконання американських аналітиків, Збройні сили України, цілком можливо, готують контрольований відхід з частини Бахмута.

Якщо українське військове командування вважатиме за необхідне вивести війська з Бахмута, воно, ймовірно, проведе обмежений і контрольований відхід з особливо важких секторів Бахмута, – прогнозують експерти.

Американські аналітики звертають увагу на те, що армія РФ веде бої за захоплення Бахмута приблизно з травня 2022 року і зазнала масштабних втрат протягом цього часу.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?