Окупанти дали завдання археологам довести "історичну приналежність" Херсонесу до РФ — ЦНС
Категорія
Культура
Дата публікації

Окупанти дали завдання археологам довести "історичну приналежність" Херсонесу до РФ — ЦНС

Окупанти дали завдання археологам довести "історичну приналежність" Херсонесу до РФ — ЦНС
Джерело:  online.ua

Російські археологи проводять розкопки на місці грецького міста Херсонес, щоб довести “приналежність міста до РФ”.

Джерело: ЦНС

Російські археологи проводять розкопки Херсонеса

У Центрі національного спротиву повідомили, у тимчасово окупованому Криму тривають розкопки української пам’ятки національного значення на місці стародавнього грецького міста Херсонес.

Розкопки здійснюють російські археологи та місцеві колаборанти під наглядом військових. Основне завдання, яке стоїть перед розкрадачами історичної пам’ятки – це довести “приналежність міста до РФ”, - йдеться у повідомленні.

У ЦНС зазначають, що у часи Другої світової війни на півострові подібним вже займалися нацисти, коли шували у Криму докази, що той є суто німецькою землею, де раніше панувала Готська держава.

Сучасні окупанти хочуть довести, що Херсонес насправді заселяли слов’яни й називалось місто Корсунь. Надалі російська пропаганда має на меті провести цю лінію до Київської Русі, спадкоємцем якої себе вважає путінський режим, - повідомляють у ЦНС.

Окупанти хочуть довести не лише “своє право на півострів”, а й нівелювати історію кримських татар як “незначний етап в історії Криму”.

Щоб виконати це завдання, російські “історики” можуть вдатись до містифікацій й свідомого знищення грецького спадку.

Зокрема безліч артефактів вивозяться до рф. Тобто триває планомірне пограбування та знищення пам’ятки. Зауважимо, що імена всіх злочинців, які беруть участь в спотворенні історії й працюють на пропаганду відомі й кожен буде відповідати за це перед судом.

Окупанти готуються пограбувати музей Херсонес-Таврійський

На початку липня у ЦНС попередили, що окупанти готуються до пограбування музею-заповідника “Херсонес Таврійський”.

Окупаційна адміністрація музею готує акти передачі на реставрацію для подальшого експонування за межами музею на 300 тис. експонатів із фондів заповідника.

Коли планується передача поки невідомо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?