Окупанти Криму почали готувати кримчан до гіршого сценарію з водою
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти Криму почали готувати кримчан до гіршого сценарію з водою

Окупанти Криму почали готувати кримчан до гіршого сценарію з водою
Джерело:  online.ua

Жителів окупованого Криму окупанти вже давно перевели на жорстку економію води - її подають в будинки тільки по кілька годин на добу. Але окупаційний режим, яким керує президент Росії Володимир Путін, закликає кримчан готуватися до гіршого, оскільки з початком туристичного сезону їм в будинки подаватиметься ще менше води, а жорсткий графік буде вкрай неприємним для людей. Готувати жителів українського півострова до ще більших проблем з водопостачанням почав так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов 9 березня. На засіданні оперативного штабу з водопостачання він доручив негайно скласти графік подачі води на період курортного сезону, щоб заощадити потрібний обсяг води для туристів, на яких можна заробити. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку на окупанта в Facebook.

"Повністю визначаємо графік роботи в гіршій ситуації всіх установ постачання населенню води в курортний сезон. Ми з вами розуміємо, розбір води збільшиться. Сьогодні повинна бути проста математична модель, виходячи з гіршій ситуації, ми її розуміємо, графік подачі води буде неприємним. Але, проте, він повинен дозволити провести курортний сезон. Готуємося до гіршої ситуації ", - заявив Аксьонов.

Глава окупаційної адміністрації РФ в Криму закликав не розраховувати на опади, оскільки вони не зможуть заповнити дефіцит води. За його словами, надія сьогодні є тільки на свердловини.

Як відомо, в окупованому Криму обміліли Аянське, Партизанське та Сімферопольське водосховища, які забезпечували водою великі міста українського півострова. У зв'язку з цим окупанти перевели кримчан на жорстку економію і подають воду населенню за графіком. Так, обмеження ввели в Сімферополі, Алушті, селищі Партеніт і селі Малий Маяк, Євпаторії, Ялті та інших містах півострова.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 го ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. В результаті окупанти знизили подачу питної води населенню - в Криму вже з початку вересня діє жорсткий графік подачі води в квартири і будинки, хоча ще зовсім недавно російське "керівництво" українського Криму запевняло в тому, що проблем з водою на півострові немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованому Криму пересохли ще два водосховища.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?