В окупованому Криму пересохли ще два водосховища
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Криму пересохли ще два водосховища

В окупованому Криму пересохли ще два водосховища
Джерело:  online.ua

Жителів окупованого Криму окупанти вже давно перевели на жорстку економію води - її подають в будинки тільки по кілька годин на добу, але ситуація з водопостачанням тільки погіршується, і екологи попереджають, що далі буде тільки гірше. Справа в тому, що найбільші водосховища українського півострова, який знаходиться під російською окупацією вже сім років, пересихають. У підконтрольному Росії "міністерстві ЖКГ" повідомили про повне виснаження запасів води в Сімферопольському і Загорському водосховищах, які, незважаючи на опади, не наповнилися водою. За даними окупантів, до "мертвому обсягу" наближається і Балановське водоймище. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані окупантів.

За даними моніторингу на сьогоднішній день, вода закінчується в Тайганському і Старокримському водосховищах. Але незважаючи на критичну ситуацію з водою, окупанти вже починають готуватися до туристичного сезону. Воду для туристів вони вирішили економити на кримчанах, яким скоротили добову подачу води, оскільки притоки в водосховище вкрай малі. Наприклад, окупаційна адміністрація Ялти публічно зізналася, що до літа для туристів потрібен запас води в 18-21 млн кубометрів.

Додамо, за прогнозом експерта Національної академії аграрних наук Михайла Яцюка, в 2021 році водосховища окупованого Криму не отримають додаткового харчування за рахунок опадів, як на це сподіваються окупанти. Експерт попереджає, що ситуація з зневодненням півострова, яка спостерігалася протягом минулого року, буде позначатися на забезпеченні водою і в наступні роки. За його словами, навіть у випадку, якщо зима і весна 2021 року буде багатою на опади, наповнити водосховища в окупованому Криму це не допоможе.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Криму пересохла одна з найдовших річок. Вона перестала впадати в Чорне море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?