У Криму пересохла одна з найдовших річок — вона перестала впадати у Чорне море
Категорія
Україна
Дата публікації

У Криму пересохла одна з найдовших річок — вона перестала впадати у Чорне море

У Криму пересохла одна з найдовших річок — вона перестала впадати у Чорне море
Джерело:  online.ua

У середині січня 2021 року журналісти виявили майже пересихання однієї з найдовших річок окупованого Криму Суук-Су. Водойма, що тече під містом Судак, перестала впадати в акваторію Чорного моря. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Крим.Реалії”.

За оприлюдненими деталями, гирло річки знаходиться на Південному березі пів острова, неподалік від мису Алчак. Наразі через це гирло не рушить жодної краплини.

Згідно з поясненнями місцевих мешканців, навіть січневі опади не підняли рівень води в річці.

“Бувало, що в посушливе літо річка часом міліла, але щоб взимку вона виглядала так погано, такого не пригадую. Тим паче, що в січні були досить значні опади в Судаку”, - пояснив один з жителів району анонімно.

Загальна довжина Суук-Су сягає 22 кілометрів, в неї вливаються безліч струмків.

Вже у листопаді торік стало відомо про повне пересихання у Криму каптажу — це споруда з виймання підземних вод. Саме завдяки цьому було налагоджене постачання води в населених пунктів у Білогорському районі.

Раніше у цьому районі виявили пересихання річки Танасу, яка є правим припливом річки Біюк-Карасу. Водночас пересохла річка Улу-Узень, що поєднується з Ізобільницьким водосховищем.

Тривалий час окупаційний режим у Криму не може забезпечити регіон водопостачанням на належному рівні. Ще торік у регіоні з’явилися серйозні складнощі зі здобуттям питної води для населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, жителів окупованого Криму окупанти вже давно перевели на жорстку економію води — її подають в будинки тільки по кілька годин на добу, але ситуація з водопостачанням тільки погіршується через те, що рівень води в водосховищах критично низький, що вже призвело до підвищення концентрації аміаку.

Проблемна ситуація, зокрема, спостерігається в Сімферопольському водосховищі — одному з трьох основних накопичувачів води, що постачають столицю окупованого півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?