Окупанти Криму ухвалили нове скандальне рішення щодо українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти Криму ухвалили нове скандальне рішення щодо українців

Окупанти Криму ухвалили нове скандальне рішення щодо українців
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму вже настав момент, коли питна вода для населення практично закінчилася. Для населення ввели жорсткий графік подачі води в цілях економії. Не менше проблем у окупантів виникло і з опалювальним сезоном. 26 жовтня так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов, якого призначив президент РФ Володимир Путін, вирішив, що на окупованому півострові запустять опалення, але гарячу воду в будинки кримчан подавати не будуть. Своє скандальне рішення він аргументував міркуваннями економії. Він знову закликав кримчан готуватися до найгіршого сценарію з водозабезпеченням, так як, за його словами, 2020 рік став найбільш посушливим за останні 150 років. Про нове скандальне рішення окупантів повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Аксьонова в соцмережах.

"За опалення хочу сказати, що з вівторка, 27 жовтня, повністю починаємо подачу опалення. Гарячу воду подавати немає можливості, виходячи з режиму економії. Були також звернення про те, щоб на вихідні дні зробити окремий графік - немає технічної можливості, хотілося б, але, на жаль, немає можливості ", - повідомив Аксьонов про своє рішення у відповідь на масові скарги кримчан на відсутність гарячої води.

Жителі окупованого Криму обурені тим, що ще зовсім недавно російське "керівництво" українського півострова запевняло в тому, що проблем з водою на півострові немає, але раптово змінило думку. Вони вважають, що графік подачі води і обмеження введені назавжди, так як поки Кремль не домовиться з українською владою, проблеми з водою не зможуть вирішити ніякі погодні умови. Вони звинувачують окупантів і російську владу в тому, що вони шість років робили все для того, щоб вода в Криму закінчилася, так як використовували її запаси на новобудови і миття російських танків.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 роки ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. Станом на початок літа рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився більш ніж в два рази нижче, ніж до літа минулого року. Крім того, наголошується, що Сімферополі обміліло водосховище, тому в місто вперше в історії почали подавати артезіанську воду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованому Криму ситуація критична не тільки з водою, але і з коронавірусом. Однак Путін навмисне приховує масштаб проблеми. Ні місцева "влада" Криму, яку призначив Путін, ні в Кремлі не намагаються нічим допомогти кримчанам, а тільки лише запевняють на телебаченні і в соцмережах, що ситуація під контролем в той час, як в медичній системі вже настав колапс і люди просто помирають вдома , недочекавшись допомоги медиків. Представництво президента України в АР Крим стурбоване критичною гуманітарною ситуацією і закликає допомогти жителям Криму в боротьбі з COVID-19. У команді Володимира Зеленського вважають, що їм потрібно організувати онлайн-консультації з сімейними лікарями, наблизити аптечні пункти з необхідними медичними препаратами ближче до КПВВ. Також там закликають міжнародних партнерів звернути підвищену увагу на порушення державою-окупанта своїх зобов'язань щодо захисту цивільного населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?