В окупованому Криму виникла критична проблема, яку навмисно приховує Путін
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Криму виникла критична проблема, яку навмисно приховує Путін

В окупованому Криму виникла критична проблема, яку навмисно приховує Путін
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом в окупованому Криму вже критична, але головний окупант українського півострова Володимир Путін навмисне приховує масштаб проблеми. Ні місцева "влада" Криму, яку призначив Путін, ні в Кремлі не намагаються нічим допомогти кримчанам, а тільки лише запевняють на телебаченні і в соцмережах, що ситуація під контролем в той час, як в медичній системі вже настав колапс і люди просто помирають вдома , недочекавшись допомоги медиків. Представництво президента України в АР Крим стурбоване критичною гуманітарною ситуацією і закликає допомогти жителям Криму в боротьбі з COVID-19. У команді Володимира Зеленського вважають, що їм потрібно організувати онлайн-консультації з сімейними лікарями, наблизити аптечні пункти з необхідними медичними препаратами ближче до КПВВ. Також там закликають міжнародних партнерів звернути підвищену увагу на порушення державою-окупанта своїх зобов'язань щодо захисту цивільного населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

У представництві президента України в Криму розповіли, що дізналися про гуманітарну кризу на окупованому півострові завдяки моніторингу відкритих джерел, публікацій в соціальних мережах, спілкуванню з жителями Криму, а також аналізу звернень до відомства, не дивлячись те, що Путін всіма силами намагається придушити свободу слова і вільного поширення інформації на півострові. Після аналізу інформації стало зрозуміло, що в Криму:

  • немає ліжкомісць у лікарнях для лікування хворих COVID-19, в зв'язку з чим в госпіталізації відмовляють навіть тяжкохворим пацієнтам;

  • хворих COVID-19 перевозять з лікарень в санаторії, де вони залишаються без медичного спостереження;

  • відсутня можливість пройти медичне обстеження і тестування за власним бажанням;

  • у людей немає доступу до швидкої медичної допомоги - час приїзду машини швидкої допомоги досягає 15 годин;

  • в аптеках немає в наявності навіть препаратів першої необхідності для лікування COVID-19, що робить неможливим лікування вдома.

При цьому окупанти навмисне спотворюють статистику захворювань і штучно регулюють статистику тестування. Більш того, вони не надають населенню інформації про ризики, пов'язані з COVID-19, і не контролюють дотримання правил використання засобів індивідуального захисту та карантинних заходів в громадських місцях.

Важливо відзначити, що місцеві жителі Криму дійсно в шоці від того, що відбувається на окупованому півострові. Вони повідомляють в соцмережах, що люди масово вмирають від пневмоній, але окупаційна "влада", призначена президентом РФ Володимиром Путіним продовжує фестивалити і не діяти. Кримчани звинувачують Путіна в геноциді і вимагають, щоб він негайно вжив заходів, так як в аптеках немає ліків, медпрацівників катастрофічно не вистачає, а деякі медустанови вимушено закрилися через те, що всі лікарі захворіли - і все це наслідок туристичного сезону, який проводився "владою", яка навмисне на помічала проблеми.

Як відомо, окупанти визнають, що за час пандемії в Криму всього виявлено 7994 випадків захворювання COVID-19, від наслідків якого померли 120 людей. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих факторів, включаючи інфікування в рядах російських військових і спецслужб. Вони відзначають, що число хворих на коронавірус може досягати 14 тисяч.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін не реагує на проблему з коронавірусом і на окупованому Донбасі. Він не надає ніякої допомоги місцевим жителям, а в його команді і зовсім вважають, що ОРДЛО є каналом поширення COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?