Окупанти на Донбасі оголосили перший призов до лав бойовиків "ЛДНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти на Донбасі оголосили перший призов до лав бойовиків "ЛДНР"

Окупанти на Донбасі оголосили перший призов до лав бойовиків "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим в окремих районах Донецької та Луганської областей оголосив про проведення першого з початку війни призову до лав бойовиків так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Джерело: ресурси окупантів

Окупаційні ватажки — Денис Пушилін у Донецьку та Леонід Пасічник у Луганську — майже одночасно виступили зі спеціальними “розпорядженнями” з цього приводу. На протизаконний призов у збройних угрупованнях забиратимуть осіб 1994-2003 років народження.

“До лав “народної міліції” на шість календарних місяців будуть призвані 200 громадян “республіки” віком від 18 до 27 років, що володіють високими показниками професійного психологічного відбору та придатних за станом здоров'я”, - наголосили в окупаційному режимі на Донеччині.

Нагадаємо, жодних “призовів” в ОРДЛО не було з часів початку російського вторгнення.

Що відбувається на Донбасі

Ситуація на сході України, яка знаходиться у кризовому стані з весни 2014 року, знову прямує до загострення. Російський режим у березні влаштував масштабніші військові навчання із залученням різноманітних видів армійських підрозділів, які маневрували одночасно у кількох регіонах біля українських кордонів.

Водночас Кремль заблокував переговорний процес на рівні Тристоронньої контактної групи, а також організував відеоконференцію Володимира Путіна з Еммануелем Макроном та Ангелою Меркель, однак без участі українського президента Володимира Зеленського.

Міністерство закордонних справ назвало чинний розвиток ситуації найсерйознішим загостренням конфронтації за багато останніх років. Генеральний штаб Збройних сил попередив про стягування тисяч військовослужбовців до кордонів сусідньої держави з боку кремлівського режиму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?