У Байдена терміново звернулися до Путіна через ситуацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена терміново звернулися до Путіна через ситуацію на Донбасі

У Байдена терміново звернулися до Путіна через ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Адміністрація американського лідера Джо Байдена застерегла команду очільника Кремля Володимира Путіна від "залякування" Києва на тлі повідомлень про нарощування російської військової присутності на кордоні з Україною.

Джерело: Державний департамент США

Що команда Байдена думає про дії РФ

За словами представників Держдепу США, РФ своїми агресивними діями хоче залякати Україну.

"Це агресивні дії, дії, які мають намір залякати, погрожувати нашому партнеру Україні. Ми зробили висновок, що нещодавня ескалація Росії та агресивні і провокаційні дії на сході України – це саме воно. Наше занепокоєння ґрунтується на ескалації та агресії Росії на сході України. Звичайно, ми були б стурбовані будь-якими спробами Російської Федерації залякати своїх сусідів та наших партнерів. Звичайно, серед них і Україна", - наголосив речник Держдепу Нед Прайс.

Як стверджує американський дипломат, офіційний Вашингтон має інформацію з українських військових звітів про переміщення військ РФ на кордонах України.

"Ми обговорюємо свою стурбованість з приводу збільшення напруженості та порушень режиму припинення вогню та регіональної напруженості з членами НАТО", - зазначив представник команди Байдена.

Речник Держдепу також звернув увагу на те, що нещодавно держсекретар Ентоні Блінкен терміново подзвонив главі МЗС України Дмитру Кулебі, очільник Пентагону Ллойд Остін провів розмову з міністром оборони України Андрієм Тараном, а радник з питань національної безпеки Джейк Салліван проводив перемовини з керівником ОП Андрієм Єрмаком.

"Ми будемо продовжувати підтримувати тісний контакт із нашими партнерами в Києві та в Україні на тлі останні ескалацій. Дестабілізуючі дії Росії підривають наміри щодо деескалації, досягнуті за посередництвом ОБСЄ у липні минулого року", - підсумував Прайс.

Читайте також:

  • 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як почало стрімке загострення ситуації на Донбасі.

  • МЗС України попередило про одну із наймасштабніших ескалацій з боку РФ.

  • Пентагон дав обіцянку Україні у разі нападу Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?