Окупанти на Донбасі введуть спецпропуски для в'їзду-виїзду з ОРДЛО — українська делегація
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти на Донбасі введуть спецпропуски для в'їзду-виїзду з ОРДЛО — українська делегація

Окупанти на Донбасі введуть спецпропуски для в'їзду-виїзду з ОРДЛО — українська делегація
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим на Донбасі планує затвердити рішення, яке обмежує можливості в’їзду та виїзду з окремих районів Донеччини. Згідно з уточненням української делегації в Тристоронній контактній групі, йдеться про введення системи спеціальних пропусків, які потребуватимуть відбитків пальців та актуальної фотографії особи. Без такого посвідчення буде неможливим залишити окуповані райони чи відвідати у разі потреби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний канал делегації у Telegram.

За оприлюдненими даними, рішення також вводитиме категорії осіб, яким заборонено виїжджати чи в'їжджати.

“Перетин лінії розмежування при виїзді (виході) фізичних осіб і транспортних засобів з ТОТ у ДО здійснюватиметься за наявності перепустки, оформленої “органами внутрішніх справ ДНР”. Вона видаватиметься фізичним особам, які досягли 18-річного віку, безоплатно строком на 6 місяців. Обов’язковими умовами для видачі такої перепустки є проходження особами дактилоскопічної реєстрації, фотографування та перевірка особистих засобів зв’язку заявників”, - наголосили в делегації.

Одночасно з перепусткою на людей необхідно оформлювати перепустку на транспортний засіб. Процедуру цю робитимуть упродовж 15 діб.

“При в'їзді (вході) через лінію розмежування фізичної особи, якій раніше не оформлявся пропуск для виїзду (виходу) або термін його дії закінчився, на тимчасовому пункті контролю “посадовцями ОВС” проводиться перевірка засобів зв’язку (мобільного телефону) фізичної особи, обов’язкова державна дактилоскопічна реєстрація і фотографування фізичної особи. Не виключається, що аналогічний “нормативний акт” розробляється й окупаційною адміністрацією на ТОТ у Луганській області. Це спричинить подальшу ізоляцію мешканців ТОТ від території України, яка контролюється урядом, і наразі реалізується під виглядом протидії поширенню нової коронавірусної інфекції”, - додали дипломати.

Утім, невідомо, яким чином перевірка мобільних телефонів, фотографування та відбитки пальців можуть допомогти у боротьбі проти COVID-19.

Українська сторона разом з міжнародним товариством протестує проти заходів російського режиму, спрямованих на створення штучних перешкод.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська делегація на зустрічі у середу, 3 березня, відкрито звинуватили Кремль у спробі вийти з домовленостей про перемир’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?