Окупанти набирають на ЗАЕС нефахових працівників через кадровий голод
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти набирають на ЗАЕС нефахових працівників через кадровий голод

Окупанти набирають на ЗАЕС нефахових працівників через кадровий голод
Джерело:  online.ua

Мер тимчасово окупованого Енергодара Дмитро Орлов розповів online.ua про те, як росіяни почали набирати на ЗАЕС нефахових працівників, через відмови підписувати договори з окупаційним Росатомом.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Окупанти влаштовують на роботу на ЗАЕС людей без відповідної освіти

Ми бачимо, що хтось поїхав, розуміючи, що жити в такому психологічному, фізичному тиску і працювати спокійно він не зможе. Хтось поїхав за кордон. Комусь окупанти заблокували вхід за проукраїнську позицію і за відмову підписувати контракти з фейковою компанією від Росатома і заблокували пропуски на станцію.

За словами Орлова, урешті-решт окупанти стикнулись з питанням, що працювати практично нікому, і тому вони почали набирати персонал без фахової освіти і досвіду роботи.

Так само окупанти вчиняють в системі освіти, організації окупаційної влади, органів місцевого самоврядування.

Тобто люди не погоджуються співпрацювати, і вони набирають не фахівців. Був навіть випадок, коли електрослюсаря поставили директором школи. Це все робиться не надовго: місяць-два. Потім люди, які займають певні посади зникають у невідомому напрямку.

Орлов нагадує, що до окупації на ЗАЕС працювало 11 тисяч людей. Зараз лишається, за інформацією НАЕК Енергоатом, десь половина людей.

Чи підписують працівники ЗАЕС контракти з Росатомом

Непоодинокі випадки є, але ми розуміємо, що це зроблено, скоріш за все, під тиском, звичайно, що хтось з власних вподобань пішов самостійно підписувати в перших рядах, як кажуть.

За словами мера Енергодара, здебільшого на персонал тиснули.

Казати, що вони повністю русифікують атомну станцію, роздадуть паспорти, почали ще з травня минулого року. Вони вже планували що з травня не будуть пускати на атомну станцію тих, хто не підписав якісь договори. Але реально ми розуміємо, що якщо це відбудеться, то просто кілька десятків людей буде ходити на роботу, а повністю замінити 11 тисяч персоналу в них змоги немає.

Мер зазначає, що атомна станція потребує постійного цілодобово обслуговування, тому що там багато інженерних систем, які необхідно постійно підтримувати в роботі.

Той персонал, який є, не може це зробити, тому вони відкладали всі свої залякування на місяць, на два. Зараз бачимо, що вже березень 2023 року і нічого не змінилося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?