Окупанти намагалися зірвати перемир'я: ЗСУ зазнали втрат на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти намагалися зірвати перемир'я: ЗСУ зазнали втрат на Донбасі

Окупанти намагалися зірвати перемир'я: ЗСУ зазнали втрат на Донбасі
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим РФ на Донбасі знову вчинив провокацію для зриву режиму припинення вогню. На цей раз під ударом противника опинилися позиції Об'єднаних сил під Пісками, Водяним, Кам'янкою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр штабу ООС.

За оприлюдненими даними, загальна кількість порушень сягнула трьох.

"Зокрема, у районі населеного пункту Піски ворог відкривав вогонь з автоматичного станкового гранатомета. Поблизу Водяного – застосував міномет калібру 82 міліметри. Неподалік населеного пункту Кам’янка противник вів вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета. На жаль, унаслідок цього обстрілу один український військовослужбовець отримав вогнепальне поранення. Стан його здоров’я задовільний", - пояснили у штабі.

Водночас із початку четверга, 12 листопада, на Донбасі не зафіксували жодного пострілу.

"У смугах відповідальності наших бригад жодної збройної провокації чи пострілу не зафіксовано. Водночас українські воїни не втрачають пильності та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника. Підрозділи Збройних Сил України та інших складових сил оборони продовжують виконувати завдання за призначенням", - наголосили в штабі.

Відомо, що режим припинення вогню встановили 27 липня, президент Володимир Зеленський неодноразово звертав увагу на його дотримання і називав великим досягненням.

Як повідомляв ONLINE.UA, команди українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна 10 листопада у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі вперше детально обговорили "План спільних кроків", який запропонував глава нашої делегації Леонід Кравчук. Окрім того, наголошується, що офіційний Київ підтримав ініціативу представників ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?