Окупанти намагаються прорватись через кордон у Сумську область
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти намагаються прорватись через кордон у Сумську область

Окупанти намагаються прорватись через кордон у Сумську область
Джерело:  online.ua

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький заявив, що окупаційна кремлівська армія веде бої з підрозділами Прикордонної служби України на кордоні із Сумською областю.

Джерело: Telegram-сторінка Дмитра Живицького

Окупанти намагаються прорватись через кордон на Сумщину 

Триває бій на півночі Шосткинського району, є спроба прориву державного кордону у районі Середино-Буди, - зазначає Живицький.

За його словами, зранку не припиняються обстріли населених пунктів області.

Близько 5 влучань в районі Есмані. Близько 70 вибухів в напрямку Бояро-Лежачі. Зафіксовано 6 вибухів в районі населеного пункту Сопич, - повідомляє очільник ОВА.

Вздовж кордону є пожежі, спричинені обстрілами.

Між тим, за словами радника міністра МВС Ростислава Смірнова, на початку кремлівського вторгнення сили окупантів у 8 разів переважали наявні ресурси ЗСУ, однак достатня кількість західної зброї дозволить українським військовим в результаті контрнаступу повністю звільнити Луганську та Донецьку області.

Він підкреслив, що українським захисникам прибуває дуже велика кількість техніки, а в окупантів вона зменшується.

Якщо ми говоримо про людський та військовий ресурс, то ми маємо розуміти, що у Росії цього всього немає. Нас активно підтримують західні партнери, постійно виділяються великі кошти та надходить озброєння, - зазначив Смірнов.

За його словами, в окупантів лише додається перелік населених пунктів, де їх розбиває ЗСУ і йдеться як про живу силу, так і про техніку.

Ми змогли зупинити ворога і не дали йому можливості рухатися далі. А вже тепер, ми ще й проводимо успішні контроперації на окремих ділянка фронту. Станом на зараз, ми володіємо достатнім запасом резервістів та військової техніки, - наголошує радник керівника МВС.

Він також додав, що незабаром в українських військових буде значна перевага над окупаційною кремлівською армією.

І ця чаша терезів, поки що на боці окупантів, але ця перевага стрімко скорочується. І ми переконані, щодуже скоро сили будуть рівними, а потім і ЗСУ отримає суттєву перевагу, яку ми побачимо на карті звільнених територій, - підкреслив Смірнов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?