Окупанти оголосили Запорізьку АЕС власністю РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти оголосили Запорізьку АЕС власністю РФ

Окупанти оголосили Запорізьку АЕС власністю РФ
Джерело:  online.ua

За словами виконуючого обов'язки керівника голови "Енергоатому" Петра Котіна, до Енергодару, який знаходиться під контролем російських окупантів, прибули представники корпорації "Росатом" з метою захопити Запорізьку АЕС.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти намагаються захопити ЗАЕС

Кофтін повідомив, що наразі на території ЗАЕС перебувають близько 500 російських військових зі стрілецькою зброєю та близько 50 одиниць техніки, що розміщені на території станції.

Український персонал станції перебуває в дуже важкому психологічному стані.

Сьогодні прибули представники так званої цивільно-військової адміністрації, які не назвали своїх імен, але сказали, що вони всім зараз тут керують, що це територія Росії і що станція належить до сфери управління Росатому. Це марення просто, але вони це заявляють, - заявив Котін.

За словами в.о голови "Енергоатому", на станцію також намагались потрапити представники "Росатому", але їм це не вдалось.

Пізніше сьогодні до Енергодару прибули також цивільні представники Росатому. Два з них були ідентифіковані нами як головний інженер Ростовської АЕС та заступник головного інженера Балаківської АЕС. І ще вісім людей, які увійшли в контакт із керівництвом ЗАЕС з тим, щоб не допустити їх на станцію, щоб не допустити їх до керівництва АЕС. Не були вони допущені туди, - зазначив Котін.

Фото - wikimedia.org

Керівник "Енергоатому" підкреслив, що компанія вже звернулась до відповідних міжнародних організацій, зокрема, МАГАТЕ, вимагаючі звернути увагу на відверто жахливі та небезпечні дії РФ, що межують з тероризмом.

Усі ці випадки свідчать про те, що концерн Росенергоатом також бере участь у цій агресії, займається практично рейдерством зараз, намагаючись захопити АЕС та встановити контроль над нею, - заявляє Котін.

Між тим представники МАГАТЕ повідомили, що на захопленній російськими окупантами ЧАЕС почались роботи з відновлення ліній електропередач та енергозабезпечення станції.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що РФ готує провокації на території ЧАЕС.

Умисний обстріл енергоблоків Запорізької АЕС, це досить відома історія. Нанесення ракетного удару по Харківському фізико-технічному інституту, на території якого знаходиться експериментальний ядерний реактор. Це все переслідує мету залякування. Тепер, коли російське керівництво розуміє, що їхні плани про дуже швидку військову компанію провалилися, вони знову переходять до ядерного шантажу. За нашими даними, вони готують певні провокації на території ЧАЕС. Ще раз попереджаю, щоб вони там не зробили — буде чистої води ядерний тероризм, екоцид, і страшна екологічна катастрофа, яка покриє за своїми масштабами як Європу, так і Росію. Постраждають всі, в тому числі Білорусь. Білорусь і Україна найбільше, а далі - в який бік буде дути вітер в цей момент, - заявив Буданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?