Окупанти штурмують Рубіжне та Попасну на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти штурмують Рубіжне та Попасну на Луганщині

Окупанти штурмують Рубіжне та Попасну на Луганщині
Джерело:  online.ua

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що окупаційна армія РФ продовжує штурм населених пунктів Попасна та Рубіжне.

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Гайдая

Окупанти не припиняють наступ та обстріли на Луганщині 

Очільник ОВА зазначив, що в результаті бойових дій та безперервних обстрілів за минулу добу окупаційна армія РФ зруйнувала в Попасній та Рубіжному 2 школи та понад 20 житлових будинків.

Це ті об’єкти, про пошкодження яких повідомили рятувальникам жителі Луганщини або пожежні самостійно виїжджали на місця подій. 16 масованих артилерійських атак витримали міста та села Луганщини за минулу добу, - зазначив Гайдай.

За його словами, вночі снаряд окупантів потрапив по двох сусідських будинках в Рубіжному, які були зруйновані та охоплені полум’ям.

Ще два будинки палали у Новодружеську - наряд ДСНС зміг прорватися в район міста, як тільки вщухли обстріли. Крім того, пошкоджено п’ять житлових будинків у Гірському, ще 10 - у Оріховому. Вчора зранку російською армією була обстріляна будівля школи в нових районах Сєвєродонецька - там сталося займання в кабінетах, - зазначив Гайдай.

За інформацією представників Пентагону, окупаційна армія РФ значно відстає від власного графіку наступу на Донбасі.

Ми вважаємо і оцінюємо, що вони відстають від графіка того, чого вони намагаються досягти на Донбасі. Росіяни наразі діють обережніше і намагаються не відходити занадто далеко від їхніх ліній постачання, щоб "не припускатися тих же помилок, яких вони припустилися в Києві. Дії росіян свідчать, що вони "продовжують створювати умови для поступового, масштабного й тривалого наступу, - зазначає представник Пентагону.

Окупанти спершу завдають авіа- та артилерійських ударів по позиціях українських захисників, і потім намагаються розвинути свій наступ. Однак удари є не настільки успішними, як на те сподівається російське командування, що у підсумку призводить лише до обмежених просувань на землі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?