Окупанти вдалися до нової провокації на Донбасі - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти вдалися до нової провокації на Донбасі - подробиці

Окупанти вдалися до нової провокації на Донбасі - подробиці
Джерело:  online.ua

Спостерігачі місії ОБСЄ знову стали жертвами порушень домовленостей з боку бойовиків так званих "ЛДНР". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр Операції Об'єднаних сил.

За даними української сторони СЦКК, зафіксовано випадки жорсткого обмеження щодо патрулів.

"У щоденному звіті від 27 грудня 2019 року СММ ОБСЄ інформує про вісім випадків відмови патрулю місії у доступі до непідконтрольних урядові України територій за період із 24 до 26 грудня. Представники збройних формувань Російської Федерації вкотре відмовили патрулю місії у проїзді на тимчасово окуповану територію біля населених пунктів Новоазовська, Заїченка, Безіменного, Верхньошироківського на півдні Донецької області", - пояснили в штабі.

Також патрулі ОБСЄ не змогли дістатися запланованих для відвідування локацій неподалік від населених пунктів Корсунь та Приморське. Від спостерігачів, які досліджували місцевість поряд з Вознесенівкою та залізничною станцією "Червона Могила" (обидві неподалік від кордону з РФ), вимагали залишити район.

Українська сторона наголосила на неприпустимості подібної поведінки з боку окупаційної адміністрації.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині грудня місія ОБСЄ зафіксувала під Луганськом наявність великої кількості РСЗВ "Град".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?