Окупанти відновили подачу води в Криму за графіком
Категорія
Політика
Дата публікації

Окупанти відновили подачу води в Криму за графіком

Окупанти відновили подачу води в Криму за графіком
Джерело:  online.ua

Окупований Крим через розрив з материковою частиною України зіткнувся з серйозною проблемою, яка з’явилася ще за радянських часів, після війни. Питної води для населення регіон своїми силами забезпечити не може. Останніми місяцями ситуація загострилася настільки що режим Володимира Путіна ввів графік на подання води. Наприкінці лютого його ввели знову в окремих районах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “РИА Новости”.

Згідно з підтвердженими даними, наразі йдеться про графік подання води в Алуштинському регіоні, місті Ялта, а також окремих населених пунктах на території Південного берегу Криму. Рішення окупанти ухвалили через економію води у водосховищах. Режим набуває чинності у четвер, 25 лютого.

В Алушті воду подаватимуть з 05:00 до 10:00, а також з 17:00 до 22:00. Місто страждає від незначного притоку води до Ізобільненського водосховища.

Міський округ Ялта отримуватиме воду тільки шість годин на добу в цілому.

“У зв'язку зі зменшенням дебіту води місцевих джерел з 25.02.2021 р з 9:00 водопостачання МО ГО Ялта перекладається на гарантовану подачу води по раніше наданим графіком подачі води, а саме: подача води з 06:00 до 09:00 і з 18: 00 до 21:00”, - цитує агентство “Водоканал Південного берегу Криму”.

Водночас у так званій адміністрації Ялти нагадали про незмінний порядок розподілу води, який ввели наприкінці 2020 року.

Нагадаємо, до 2014 року населення Криму отримувало питну воду з материкової України, для того було використано соціальну інфраструктуру. Після окупації Росією українська влада припинила подачу ресурсів, щоб не надавати їх агресорським військам. Це не суперечить міжнародному законодавству, оскільки окупаційний режим має своїми силами забезпечувати населення підконтрольних районів.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський режим Володимира Путіна з моменту окупації Криму навесні 2014 року продовжує накопичувати зброю та перекидати військові підрозділи до українського регіону. На це безліч разів звертав увагу офіційний Київ, а також іноземні уряди, міжнародні організації. Цього разу про масштабну проблему, яка загрожує глобальній безпеці, нагадав український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?