Окупанти викрали волонтерів з Великої Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти викрали волонтерів з Великої Британії

Окупанти викрали волонтерів з Великої Британії
Джерело:  online.ua

Військові окупаційної армії РФ викрали та утримують двох громадян Великої Британії зі складу гуманітарної місії на території Запорізької області.

Джерело:  BBC

Окупанти масово викрадають людей на території Запорізької області 

За словами співзасновника мережі благодійних організацій, що працюють в Україні, Домініка Бірна, 28 квітня двоє волонтерів з Великої Британії намагалися допомогти матері з двома дітьми виїхати із населеного пункту, який окупували росіяни.

Однак британців зупинили на блокпості військові РФ, наразі невідомо, де зараз перебувають громадяни Великої Британії.

Жінка, яка чекала на їхню допомогу, отримала від волонтерів дивну смску, після чого до її будинку вдерлися російські військові.

За словами Бірна, військові кричали на жінку, звинувачуючи її у "допомозі британським шпигунам".

У той же час мер Мелітополя, який перебуває під контролем кремлівських окупантів, Іван Федоров заявив, що військові РФ викрадають у місті чоловіків призовного віку.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Викрадають людей на блокпостах, перейшли вже до масового викрадення. Викрадають усіх чоловіків призовного віку. Два тижні тому вони почали пропонувати їм вступати до російської армії, а вже сьогодні викрадають на блокпостах і везуть у невідомому напрямку. Людей тримають у нелюдських умовах у підвалі, думаю, їх хочуть використовувати як обмінний фонд або як гарматне м'ясо для участі в операціях під час війни з Україною, - зазначив Федоров.

Мер відзначив, що наразі небезпека реальна і на блокпостах, і у місті та Мелітопольському районі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?