В США переконані в остаточній перемозі України над кремлівськими окупантами
Категорія
Політика
Дата публікації

В США переконані в остаточній перемозі України над кремлівськими окупантами

В США переконані в остаточній перемозі України над кремлівськими окупантами
Джерело:  online.ua

Заступниця голови Держдепу США Вікторія Нуланд зазначила, що війна Кремля проти України ймовірно буде тривати до остаточної поразки РФ.

Джерело: "РБК-Україна"

США не сумніваються у перемозі України над РФ 

Очевидно, якби Путін щиро хотів сісти за стіл переговорів, в будь-яку хвилину за його вибором, хоч сьогодні ввечері, він міг би оголосити про припинення вогню, і ми могли б вести переговори за столом. Це було б правильним, гідним і моральним кроком. Або повністю відмовитися. Так що це в його руках. І ми хотіли б, щоб це закінчилося дипломатичним шляхом. Але якщо Путін не бажає бути щирим, і якщо він буде продовжувати наполягати на капітуляції України, як і раніше, то українці будуть продовжувати цю боротьбу, і ми будемо продовжувати допомагати вам, поки ця боротьба не буде виграна, - зазначила Нуланд.

За її словами, США переконані у перемозі України і роблять все необхідне для цього.

Ми бачимо, як Україна воювала неймовірно хоробро і зазнала втрат зі свого боку, але ми бачимо і величезні втрати російської сторони вбитими і пораненими. Ми бачимо їх знищену техніку. Ми бачимо, як вони втрачають величезну кількість танків, сучасних систем, авіації, озброєнь, які Путін не може замінити, тому що йому в цьому ніхто не допомагає і тому, що йому не вистачає російської молоді, яка готова воювати в цій жахливій, злісній, жорстокій, аморальній війні, - наголосила представниця Держдепу США.

У той же час війська РФ за минулу добу 16 разів обстріляли Харків та завдали ракетного удару по місту.

За інформацією очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, внаслідок атаки міста та області загинули п'ятеро людей, ще 11 отримали поранення.

За минулу добу російські окупаційні війська по Харкову здійснили 16 артилерійських обстрілів, 2 удари реактивними системами залпового вогню, а також нанесли один ракетний удар, - зазначив очільник ОВА.

Синєгубов наголосив, що від вогню окупантів постраждали цивільні об’єкти у районах: райони ХТЗ, П’ятихатки, Салтівка (602-й мікрорайон), Північна Салтівка.

Війська РФ також наносили артилерійські, мінометні та танкові удари по Кулиничам, Хролах, Котлярах, Покотилівці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?