В Пентагоні заявили про провал наступу армії РФ на сході України
Категорія
Україна
Дата публікації

В Пентагоні заявили про провал наступу армії РФ на сході України

В Пентагоні заявили про провал наступу армії РФ на сході України
Джерело:  online.ua

Представники військового командування Пентагону та НАТО зазначають, що в результаті шаленного наступу окупаційній армії РФ попре героїчний спротив українських військових вдалось трохи просунутись, але це просування відбувається дуже повільно і нерівномірно.

Джерело:  CNN

Окупаційна армія РФ фактично провалила новий наступ 

Представники Міноборони США визнають, що кремлівська окупаційна армія дещо покращила здатність поєднувати повітряні та наземні операції та поповнювати резерви.

Однак просування окупаційної армії РФ йде повільно і нерівномірно.

Так, Штати вважають, що РФ намагається винести уроки з помилок, які вона зробила раніше при початку повномасштабного вторгнення в Україну, коли у колон танків і бронетехніки закінчилися пальне і продовольство, що робило їх легкою ціллю для ЗСУ, що використовують тактику маневрених атак.

За словами високопоставленого представника НАТО, Росія розмістила елементи управління і контролю поблизу свого кордону зі східною Україною, що є ознакою того, що вони намагаються виправити проблеми зі зв'язком і координацією, що спостерігалися при нападі на Київ.

Якщо перед початком вторгнення 24 лютого РФ зібрала від 125 до 130 батальйонних тактичних груп біля кордону з Україною, то нині в країні налічується 92 БТГ, і ще 20 - на території Росії біля кордону, каже чиновник Пентагону.

Представник міністерства оборони Європи заявляє, що атаки РФ тепер "дещо краще скоординовані, але невеликими формуваннями - підрозділи розміром з роту за підтримки вертольотів. Найнижчий рівень взаємної підтримки"

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Також наголошується, що Росія зазнає великих втрат у живій силі та техніці, і неясно, чи зможе Москва здійснити необхідні зміни, щоб домінувати на сході України.

За словами високопоставленого представника Міноборони США в коментарі Reuters, були зафіксовані ознаки того, що деякі російські сили залишають Маріуполь і рухаються на північний захід (у бік Запорізької області), попри те, що бої за місто тривають.

Як поінформував представник Пентагону, РФ уже випустила по Україні близько 1 тис 900 ракет. Найбільше з таких ударів було завдано Маріуполю і в цілому по території проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі.

За даними Міноборони США, росіяни не планують висадження десанту на узбережжі Чорного моря. Так, флот ворога зосереджений задля демонстрації сили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?