Окупанти влаштували приголомшливу провокацію на Донбасі - шокуючі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти влаштували приголомшливу провокацію на Донбасі - шокуючі подробиці

Окупанти влаштували приголомшливу провокацію на Донбасі - шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

Окупаційні війська РФ на Донбасі продовжують загострювати протистояння, хоча нещодавно сторони узгодили новий режим припинення вогню. За добу 25 липня ворог завдав 15 ударів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Операцію Об'єднаних сил.

За офіційними даними, вогонь зафіксували під Кримським, Причепилівкою, Попасною, Троїцьким, Новозванівкою, Новоолександрівкою, Оріховим, Авдіївкою, Невельським, Лебединським, Опитним, Водяним.

Здебільшого кожен обстріл — це вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 мм та, в окремих випадках, калібру 120 мм. Жоден український військовослужбовець не отримав поранень.

"Виконуючи Мінські домовленості та з урахуванням того, що противник вів турбуючий вогонь, підрозділи Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали. Підрозділи зі складу Об’єднаних сил розпочали підготовку до повного та всеосяжного режиму припинення вогню відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 22 липня 2020 року, котре вступає в силу з 00.00 годин 27 липня 2020 року", - пояснило командування.

Українська сторона нагадала про дотримання усіх домовленостей навіть в умовах таких провокацій. Передові підрозділи потрапляють під додатковий контроль офіцерів, що мають досвід миротворчих операцій у різних країнах.

"При цьому слід зазначити, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм Міжнародного права та національного законодавства України у разі наступальних дій збройних формувань РФ, проведення противником диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури", - додали у штабі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів сценарій розміщення на Донбасі миротворчої місії назвали неминучим. З прогнозом щодо врегулювання війни виступив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?