Окупанти вперше атакували Україну новим типом бомб – Юрій Ігнат
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти вперше атакували Україну новим типом бомб – Юрій Ігнат

Окупанти вперше атакували Україну новим типом бомб – Юрій Ігнат
Джерело:  online.ua

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що відтепер росіяни застосовують авіаційні керовані бомби.

Джерело: Юрій Ігнат в ефірі  Телемарафону

Нові авіаційні бомби

В Чернігівській області було знайдено уламки бомби УПАБ-1500В.

Юрій Ігнат зазначив, що такі авіаційні баражуючі бомби здатні залітати на десятки кілометрів і завдавати більших руйнувань, ніж ракети.
Він пояснив, що росіяни можуть застосовувати ракети дистанційно, як вони це роблять від весни минулого року, але також можуть застосовувати кориговані авіаційні бомби, як та, яку знайшли на Чернігівщині.

Ракетні запаси РФ не є безмежними, а плануючі авіаційні бомби, якими можна керувати, можуть залітати на десятки кілометрів.

Також Ігнат заявив, що винищувач-бомбардувальник Су-34, який був збитий неподалік Бахмута у Єнакієвому, атакував Україну саме такими бомбами.

За його словами, бомби такого типу можуть завдавати руйнувань, значно більших, аніж ракети.

Необхідність F-16 для України

Говорячи про винищувачі F-16, Ігнат пояснив, що Україні вони потрібні, щоб протистояти загрозі застосування Росією таких бомб. Це, за його словами, зможе захистити міста та села.

Він додав, що далекобійне зенітне озброєння з дальністю до 150 км, такі як Patriot та SAMP-T, можуть забезпечити захист, але літаки виконували б цю роботу ефективніше.

Літаки більш мобільні, можуть реагувати, можуть вилітати на перехоплення тих самих бомбардувальників і ракетами понад 150 кілометрів відганяти принаймні ті літаки і не давати їм можливість скидати ці бомби. Саме для цього нам потрібні сучасні винищувачі, бо наші радянські літаки зробити цього не можуть, – додав Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?