РФ планує отримати від Ірану вкрай небезпечні ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ планує отримати від Ірану вкрай небезпечні ракети

РФ планує отримати від Ірану вкрай небезпечні ракети
Джерело:  online.ua

Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат попереджає українців про те, що армія Російської Федерації може отримати балістичні ракети від Ірану, які українська Протиповітряна оборона поки не має можливості збивати.

Джерело: національний телемарафон "Єдині новини"

Росія хоче отримати від Ірану ракети, які не зможе збити ППО України

Юрій Ігнат звертає увагу на те, що ППО України не може збивати балістичні та зенітні ракети армії РФ, які летять по балістичній траєкторії. Ми зможемо з ними боротися, лише коли отримаємо системи Patriot PAC-3 та SAMP-T.

Основна із загроз, яка висить у повітрі і ще може бути реалізована, це, зрозуміло, іранські ракети. Росія не полишила своїх намірів отримувати від Ірану і безпілотники-камікадзе і, певним чином, ракети, про які було оголошено раніше - Fateh та Zolfaghar. Це балістика, проти балістики ми не маємо сьогодні засобів. Розуміємо, що балістика у Росії є і у вигляді тих самих ракет "Кинжал". Це - фактично комплекс, але повітряного базування, який б’є по балістичній траєкторії. Так само ракети Х-22… і ракети С-300 С-400 - зенітні ракети, які б’ють по балістичній траєкторії, - наголосив речник Повітряних сил.

За словами Юрія Ігната, це виклики та загрози, з якими ми поки не маємо можливості боротися.

Проти балістичних загроз потрібні засоби, такі як Patriot PAC-3 та SAMP-T. Ми бачимо зрушення: Італія, Франція теж заявили про готовність передавати і ці системи Україні, про що зараз активно йдуть обговорення після того ж "Рамштайну". Тому загроза є, вона нікуди не зникла і мусимо на неї реагувати, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?