Окупанти заблокували відкриття КПВВ на Донбасі попри повну готовність
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти заблокували відкриття КПВВ на Донбасі попри повну готовність

Окупанти заблокували відкриття КПВВ на Донбасі попри повну готовність
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим на Донбасі майже від початку пандемії коронавірусу COVID-19 користується нею як приводом для зриву пасажирського руху дорожніми коридорами в регіоні. Багато місяців залишаються фактично заблокованими в’їзд та виїзд з ОРДЛО. Відтак, українська делегація в тристоронній контактній групі відкрито звинуватила російську сторону в зриві пасажирського руху через пункти “Золоте” й “Щастя”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення дипломатів у Facebook.

За даними делегації, українська влада забезпечила згадані пропускні пункти автобусами-човниками для перевезення людей через лінію розмежування.

“За ініціативою Глави Української делегації Л. Кравчука, починаючи з 24 лютого, Україна надала автобуси-човники для перевезення громадян через лінію розмежування на КПВВ “Золоте” та “Щастя”. Тиждень ми чекали відповідної реакції російської сторони. Сьогодні з 07.40 білий автобус чекає у “Щасті”. Жовтий — у “Золотому”. Російська сторона знову відмовила у відкритті КПВВ зі свого боку”, - говориться у заяві делегації.

Дипломати звернули увагу на неможливість для російської делегації розрізняти справи та слова.

“На словах вони постійно жаліються на важку долю українських громадян (яких тримають у заручниках на окупованих територіях). Коли доходить до справи, можливість нашим громадянам виїхати з тимчасово окупованих територій та отримати адміністративні послуги, пенсії та соціальні виплати, блокується з 10 листопада”, - наголосили в делегації.

Також зазначається, що українська сторона очікує реакції міжнародних структур, які спостерігають за процесом врегулювання.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація на Донбасі різко загострилася — бойовики в десятки разів посилили обстріли по позиціях ООС, а також почали відкривати вогонь по мирних жителях. Напередодні, 23 лютого, штаб ООС зафіксував 20 обстрілів з боку бойовиків, на які українські військові дали адекватну відповідь, щоб придушити ворожу активність. Під вогонь потрапив місцевий житель, який помер від важких поранень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?