Штаб ООС повідомив про різке загострення на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС повідомив про різке загострення на Донбасі

Штаб ООС повідомив про різке загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі різко загострилася - бойовики в десятки разів посилили обстріли по позиціях ООС, а також почали відкривати вогонь по мирних жителях. Напередодні, 23 лютого, штаб ООС зафіксував 20 обстрілів з боку бойовиків, на які українські військові дали адекватну відповідь, щоб придушити ворожу активність. Крім того, бойовики з гранатометів обстріляли Хутір Вольний в Луганській області. Під вогонь потрапив місцевий житель, який помер від важких поранень. Штаб ООС повідомляє, що під обстрілами бойовиків загинув також український військовослужбовець, ще двоє бійців ЗСУ отримали поранення. Що відбувається на Донбасі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу штабу ООС.

У зведенні ООС зазначено, що ворог вів вогонь з 82-мм міномометов, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, стрілецької та снайперської зброї. Під обстріл бойовиків потрапили захисники Красногоровки, Зайцевого, Пєсков, Шумів, Причепилівки, Катеринівки, Авдіївки, Луганського, Заолотого-4, Миронівського, Гнутового, Новоселівки і Павлопіля.

"З початку поточної доби, 24 лютого, обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано", - повідомляє командування ООС.

Крім масштабних обстрілів по позиціях ООС, бойовики з станкових протитанкових гранатометів обстріляли мирне населення Хутору Вільний на Луганщині та здійснили дистанційне мінування населеного пункту.

"Під вогонь російсько-окупаційних військ потрапив мирний житель 1947 року. Близько 17.25 на його дворі вибухнула міна, в результаті чого чоловік отримав важкі множинні поранення. Перша медична допомога постраждалому була надана військовими медиками, після чого він був доставлений до лікувального закладу. Медики кілька годин поспіль намагалися врятувати життя чоловіка, але, на жаль, від важких поранень він помер ", - уточнили в штабі ООС.

Командування ЗСУ констатувало, що цинічний обстріл мирних жителів на Донбасі і масштабне порушення перемир'я в зоні ООС свідчать про те, що збройні формування Росії зацікавлені в ескалації конфлікту.

Важливо відзначити, що на Донбасі в результаті загострення знову майже щодня гинуть українські військові. 22 лютого один з обстрілів бойовиків став фатальним для сержанта Дмитра Сардака. Український воїн отримав осколкове поранення несумісне з життям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак вважає загострення на Донбасі наслідком запроваджених санкцій РНБО  проти глави ОТЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука та інших осіб за фінансування тероризму. Хомчак попередив, що контрольовані Кремлем бойовики в зоні ООС намагаються створити ілюзію обстрілів з боку української армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?