Окупанти завдали ракетного удару по Кременчугу
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти завдали ракетного удару по Кременчугу

Окупанти завдали ракетного удару по Кременчугу
Джерело:  online.ua

Рано вранці 17 червня кремлівська окупаційна армія завдала ракетного удару по Кременчугу на Полтавщині. За попередньою інформацією, було випущено 6 ракет.

Джерело: Telegram-канал голови Полтавської ОВА Дмитра Луніна

Наслідки ракетного удару окупантів про Кременчугу 

Лунін зазначає, що від 6 до 8 ворожих ракет влучили по нафтопереробному заводу та інших об'єктах інфраструктури міста.

Очільник ОВА також повідомив, що ще 2 ракети окупантів поцілили по місцевій ТЕЦ.

6 російських ракет ударили по Кременчуцькому нафтопереробному заводу, який і так не працював, та 2 ракети - по ТЕЦ. На щастя, постраждалих немає. Ворог атакує ці обʼєкти не вперше. На місці працюють рятувальники, - повідомив Лунін.

За його словами, Кременчуцький НПЗ і ТЕЦ за час повномасштабної війни зазнали найбільших атак і руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавської області.

Між тим У Донецькій області в ніч на 18 червня через бойові дії була знеструмлена Карлівська фільтрувальна станція, без води залишились жителі міста Покровськ.

У зв'язку з аварійною ситуацією, викликаною бойовими діями, сьогодні вночі була знеструмлена Карлівська фільтрувальна станція і припинено водопостачання споживачів, - повідомили представники Покровської міськради.

Відзначається, що подача води в повному обсязі буде проводитися після відновлення електропостачання і технологічних процесів на фільтрувальній станції.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що у Сєвєродонецьку продовжуються важкі бої. Зокрема, окупанти безуспішно намагались вести штурмові дії за межами міста та завдали авіаударів по сусідніх селищах – Сиротине та Борівське.

Росіяни завдали авіаударів по Сиротиному та Борівському, у Сєвєродонецьку – бої. Поблизу Сиротиного та Метьолкіного наші воїни успішно відбили штурм. Окупант з втратами відійшов на раніше займані позиції. Як і неподалік Гірського. За підтримки артилерії росіяни здійснили штурмові дії неподалік Ниркового. Українські воїни вогнем змусили їх відмовитись від цієї ідеї, - зазначив Гайдай.

За його словами, окупанти знову і знову обстрілюють територію біля усіх мостів на річці Сіверський Донець, які і так вже не придатні для пересування. Росіяни відкрили вогонь по Синецькому та Павлограду поблизу Сєвєродонецька. Є чергові руйнування на заводі "Азот" – тепер на території транспортного цеху.

Фото - /t.me/luhanskaVTSA

Крім того, росіяни двічі масовано обстріляли житлові квартали поблизу колишнього заводу "Донсода" в Лисичанську. У Гірському зруйновано 13 будинків, у Врубівці – 14.

Також ворог обстріляв зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню Метьолкіне, Устинівку, Миколаївку, Білогорівку, Воронове, Золоте та Троїцьке.

Гайдай також повідомив, що 17 червня 5 людей, які були поранені за останні дні, госпіталізували до лікарень Дніпропетровщини. Серед них 4 лисичанина і 1 сєвєродончанин, який потрапив під обстріл у Лисичанську.

Між тим, за інформацією розвідки Великої Британії, Кремлівська окупаційна армія відновила наступ на південь від Ізюма з метою заглибитись у Донецьку область та оточити район навколо Сєвєродонецька з півночі.

Також повідомляється, що з 14 червня офіційні особи Росії та сепаратистів заявляють, що вони намагаються створити гуманітарні коридори, щоб цивільні особи могли евакуюватись із Сєверодонецька.

Росія має прецедент, як раніше в кампанії в Україні, так і в Сирії, використання односторонньо оголошених "гуманітарних" коридорів як механізм для маніпулювання простором бойових дій та примусового переміщення населення, - зазначають представники Міноборони Великої Британії.

Варіанти залишити місто обмежені руйнуванням мостів, але запропонований Росією маршрут приведе їх до міста Сватів, углиб окупованої Росією території.

Якщо мирні жителі, які потрапили в пастку, не приймуть пропозицію вийти через коридор, росіяни, швидше за все, використають це як виправдання, чому вони майже не роблять різниці між ними та будь-якими українськими військовими цілями в цьому районі, - зазначають у британській розвідці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?