Зеленський повідомив про вагомі результати на передовій завдяки підтримці США
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив про вагомі результати на передовій завдяки підтримці США

Зеленський повідомив про вагомі результати на передовій завдяки підтримці США
Джерело:  online.ua

Упродовж тижня Україна має вагомі результати на передовій завдяки підтримці Сполучених Штатів Америки.

Джерело: звернення Зеленського

Вечірнє звернення Зеленського за 17 червня

Загалом тиждень був максимально корисним для України – на багатьох напрямках. Хочу також сьогодні подякувати Президенту США Байдену за те, що американська підтримка для України посилюється щотижнево. І цього тижня маємо вагомі результати на передовій – саме завдяки підтримці США, - сказав він.

Зеленський зазначив, що Україна за один крок до початку повноцінної інтеграції з Європейським Союзом. Маємо позитивний висновок Єврокомісії щодо кандидатства для України. І це історичний здобуток усіх, хто працює на нашу державу. Залишилося дочекатися рішення Європейської ради наступного тижня.

Говорив сьогодні з пані Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Подякував їй та всім членам Єврокомісії за лідерство, за сьогоднішнє рішення. Також говорив з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Координуємо кроки. І я вдячний Шарлю за те, що він відчуває історичне значення цих процесів і для України, і для майбутнього Європи.

Також Зеленський буде говорити з Премʼєр-міністром Нідерландів Рютте.

Уряд України сьогодні ж скасував дію угоди про безвізовий режим з Російською Федерацією. Тепер з 1 липня працюватиме візовий режим.

Сьогодні ж відбувся візит Бориса Джонсона в Київ. Це вже другий візит пана Премʼєр-міністра Великої Британії в нашу столицю від 24 лютого. Переговори позитивні. Обговорили ситуацію на передовій і те, як прийти до нашої перемоги.

Також президент нові укази про нагородження наших героїв. 413 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, 29 із них – посмертно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?