Окупанти завдали удар під Горлівкою: ЗСУ зазнали втрат попри перемир'я
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти завдали удар під Горлівкою: ЗСУ зазнали втрат попри перемир'я

Окупанти завдали удар під Горлівкою: ЗСУ зазнали втрат попри перемир'я
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим проігнорував домовленості про припинення вогню на Донбасі та атакував українські сили під непідконтрольною Горлівкою. Внаслідок провокації двоє військовослужбовців зазнали поранень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр Операції Об'єднаних сил та українську делегацію в Тристоронній контактній групі.

За оприлюдненими даними, інцидент стався близько 08:00 у понеділок, 21 грудня.

"Сьогодні, 21 грудня, російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли наші позиції поблизу населеного пункту Південне. Унаслідок ворожих пострілів з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї отримали осколкові поранення двоє військовослужбовців Об'єднаних сил. Воїнів швидко доставили до медичного закладу, де їм надається належна медична допомога. Стан здоров’я поранених – задовільний", - наголосили у пресцентрі.

Водночас українська делегація пояснила, що застосовано спеціальний механізм, передбачений на такий випадок у період чинності режиму припинення вогню.

"Українською стороною СЦКК було задіяно координаційний механізм: введено "режим тиші", висунуто вимогу щодо припинення вогню, підготовлено та направлено ноту на СММ ОБСЄ", - додали дипломати.

Нагадаємо, перемир'я стало чинним з опівночі 27 липня 2020 року, воно стало найбільш сталим з початку конфронтації між Україною та Росією на Донбасі. Утім, воно не повністю

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики влаштовують обурливі та небезпечні провокації в зоні ООС, наражаючи на небезпеку українських військових і мирних жителів. Напередодні російсько-окупаційні війська обстріляли мирне населення поблизу Кам’янки. Вони зробили кілька пострілів зі станкового протитанкового гранатомета, якими знищили трактор, який повертався з сільськогосподарських робіт, а також поранили одного з трактористів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?