Україна невідкладно звернулася в ОБСЄ через ситуацію на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна невідкладно звернулася в ОБСЄ через ситуацію на Донбасі

Україна невідкладно звернулася в ОБСЄ через ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Поки російський президент Володимир Путін шантажем добивається політичних поступок українського лідера Володимира Зеленського по Донбасу, бойовики, підтримувані Кремлем, влаштовують обурливі і небезпечні провокації в зоні ООС, наражаючи на небезпеку українських військових і мирних жителів. Напередодні російсько-окупаційні війська обстріляли мирне населення поблизу Кам'янки. Вони зробили кілька пострілів з станкового протитанкового гранатомета, якими знищили трактор, який повертався з сільськогосподарських робіт, а також поранили одого з трактористів. На це зухвале порушення режиму перемир'я бойвиками відреагувала українська сторона в ТКГ, представники якої вже направили письмову ноту в СММ ОБСЄ. Що відбувається на Донбасі в зоні ООС 21 грудня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу штабу ООС.

"Вчора, 20 грудня, о 19:30 в результаті обстрілу з СПГ-9 на дорозі в районі н.п. Кам'янка (близько Авдіївки) був пошкоджений і згорів трактор марки John Deere, який повертався після сільськогосподарських робіт. В результаті обстрілу отримав легке поранення тракторист. Першу допомогу йому надали військові медики, в подальшому потерпілий був доставлений до лікарняного закладу. Зараз він знаходиться вдома, його стан стабільний. Для припинення обстрілу з допомогою координаційного механізму був введений «режим тиші». Підготовлена і направлена письмова нота на СММ ОБСЄ. Сьогодні вранці СГ "Авдіївка" УССЦКК проводить верифікацію події на місці ", - йдеться в повідомленні ТКГ.

У штабі ООС уточнили, що всього за минулу добу бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню. Поблизу Водяного ворог обстрілював українських захисників з ручного протитанкового гранатомета, а поблизу Павлопіля - зі стрілецької зброї. Під ворожий вогонь потрапили також захисники н.п. Піски. Чотири рази бойовики відривали вогонь в передмісті Авдіївки. Тут окупанти застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також окупанти вели обстріл поблизу Південного. Тут ворог застосував проти українських захисників протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

"Через численні і прицільні обстріли противника наші захисники відкрили вогонь і змусили ворога відмовитися від подальших дій. Серед наших воїнів бойових втрат і поранень немає. Українські військовослужбовці й надалі перебувають напоготові до ймовірних провокацій ворога. З початку поточної доби, 21 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша ", - повідомили в штабі ООС.

Нагадаємо, Путін виступив з черговою гучною заявою щодо Донбасом, якоюю дав зрозуміти владі України і українцям, що не має наміру завершувати війну. Під час великої прес-конференції він пообіцяв збільшити підтримку окупованого Донбасу, причому не тільки по гуманітарній лінії. Путін заявив про готовність до прямого співробітництва з ОРДЛО, як в питаннях виробництва, так і в інфрастуктурному напрямку. Що стосується завершення війни, то Путін за традицією заявив, що благополучне вирішення конфлікту в значній мірі залежить від української влади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дійсно вирішив Путін по Донбасу і до чого готуватися українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?