Окупанти зізналися, що води в Криму залишилося на кілька днів
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти зізналися, що води в Криму залишилося на кілька днів

Окупанти зізналися, що води в Криму залишилося на кілька днів
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму вже настав момент, коли питна вода для населення практично закінчилася. Для забезпечення Сімферополя водою запасів залишилося на 8 днів, хоча в місті вже майже місяць воду дають населенню тільки по кілька годин на день. Під загрозою залишитися без води знаходиться і Ялта - з 14 грудня через недостатній приток води в водосховища, що живлять місто, воду населенню там почнуть подавати по 6 годин на добу. Про серйозні проблеми з водою в окупованому Криму повідомив призначений Кремлем так званий "міністр житлово-комунального господарства" Дмитро Черняєв на нараді 7 грудня передає ONLINE.UA.

"У нас запасів води в Аянському водосховищі на вісім днів, але нас це вже не лякає, встигнемо перехопитися водою з свердловини. На цьому тижні завершуються роботи по введенню в дію нової ділянки водоводу для подачі в південний район міста артезіанської води", - повідомив на нараді з проблем водопостачання глава компанії "Вода Криму" Володимир Баженов.

Черняєв констатував, що до критичної ситуації наблизилася і Ялта. За його словами, окупанти вже готують спеціальну техніку для підвозу води населенню, якому подавати воду тепер будуть по три години вранці і ввечері.

Як відомо, в окупованому Криму обміліли Аянське, Партизанське та Сімферопольське водосховища, в Сімферополі та його передмістях питна вода подається по годинах вранці і ввечері. Обмеження введені і в інших містах півострова, зокрема, в Євпаторії почали знижувати тиск води ночами, а з 26 листопада до кінця грудня відключили гарячу воду. У Севастополі введено режим підвищеної готовності, запасів залишилося менше ніж на три місяці.

Жителі окупованого Криму обурені тим, що ще зовсім недавно російське "керівництво" українського півострова запевняло в тому, що проблем з водою на півострові немає, але раптово змінило думку. Вони вважають, що графік подачі води і обмеження введені назавжди, так як поки Кремль не домовиться з українською владою, проблеми з водою не зможуть вирішити ніякі свердловини і погодні умови. Вони звинувачують окупантів і російську владу в тому, що вони шість років робили все для того, щоб вода в Криму закінчилася, так як використовували її запаси на новобудови і миття російських танків.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 року ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. Станом на початок літа рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився більш ніж в два рази нижче, ніж до літа минулого року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін знайшов спосіб вирішити проблеми з водою в Криму, але він, за словами гідрогеологів, призведе до повної катастрофи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?