Окупанти знову завдали удар на Донбасі - шокуючі новини з фронту
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти знову завдали удар на Донбасі - шокуючі новини з фронту

Окупанти знову завдали удар на Донбасі - шокуючі новини з фронту
Джерело:  online.ua

Окупаційні війська знову відкрили вогонь на Донбасі по захисниках України. Бойовики так званої "ДНР" влучили міною у траншею Об'єднаних сил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр Операції Об'єднаних сил.

За даними командування, ворог застосував міномети 82-мм неподалік від Новолуганського у п'ятницю, 10 липня.

"Одна міна потрапила в траншею, осколками поранило двох захисників України, які несли службу на спостережному посту. Українським воїнам було надано належну першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Російські загарбники цілеспрямовано першими відкриваючи вогонь по позиціях наших захисників, вкотре підтвердили своє небажання дотримуватись існуючих мирних домовленостей", - пояснили у штабі.

Українська сторона оперативно відповіла вогнем ворогу на цей випад. Бійці використали наявні види озброєння.

Варто додати, для 10 липня цей інцидент став вже не першим. Раніше окупанти обстріляли околиці міста Авдіївка на Донеччини, внаслідок провокації отримав поранення один військовослужбовець.

Згідно з офіційними даними, ворог відкрив вогонь з різноманітних гранатометів та великокаліберних кулеметів. Українська сторона завдала удари у відповідь, щоб подавити ворожі провокації.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники ОБСЄ з 4 квітня до 20 червня зареєстрували у зоні проведення Операції Об’єднаних сил понад 1,3 тисячі порушень. Перш за все йдеться про вогонь із застосуванням зброї, якої не повинно бути на передовій за мінськими угодами.

Місія також виявила п’ятикратне збільшення військової техніки поблизу лінії зіткнення, зокрема й у житлових районах. Вона закликала сторони конфлікту до відведення сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?