Окупанти звинуватили трьох громадян України у проблемах з водою в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти звинуватили трьох громадян України у проблемах з водою в Криму

Окупанти звинуватили трьох громадян України у проблемах з водою в Криму
Джерело:  online.ua

На території українського Криму з початку окупації почалися проблеми з водою, оскільки українська влада перекрила Північно-Кримський канал, що забезпечувала кримчан на 80% питної водою. Офіційний Київ запевняє, що населенню Криму природних запасів води вистачає, а спонсорувати мілітаризацію півострова окупаційної Росією Україна не збирається. У минулому році проблеми з водою в Криму загострилися через посуху, а окупанти готують кримчан до ще гіршого сценарію. "Винними" в тому, що в Криму не вистачає питної води, окупанти вважають Андрія Сенченка, главу Меджлісу Рефата Чубарова і депутата Верховної Ради Мустафу Джемілєва. Вони зібралися вже в першому півріччі 2021 року пред'явити їм позов на 1 трлн рублів, щоб компенсувати витрати окупантів на видобуток води з підземних джерел і її подачу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"На сьогодні ми виходимо з того, що позов буде пред'явлений трьом громадянам України, які неодноразово заявляли про свою причетність до організації водної блокади, яка повинна кваліфікуватися не інакше, як спроба геноциду і фізичного знищення людей", - заявив глава окупаційного кримського парламенту Володимир Константинов .

При цьому інший представник окупаційної влади Криму Юхим Фікс уточнював, що перші позови до України будуть подані вже до кінця квітня і по сумі вони можуть досягти 10 трлн рублів. Також окупанти планують звинуватити Україну в суді у транспортній та енергетичній блокаді півострова, який незаконно окупували.

Важливо додати, що офіційний Київ і міжнародні партнери України вважають, що за ситуацію з водою на півострові несе відповідальність виключно команда глави Кремля Володимира Путіна. При цьому українська влада готова розглянути можливість поставок води в Крим, якщо там виникне гуманітарна катастрофа. Однак в команді Зеленського пояснюють, що це не означає, що постачання води відновлять, бо так хоче Росія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада України визначилася, що буде з росіянами в Криму після деокупації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?