Окупаційний режим порушив перемир'я на Донбасі важким озброєнням
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупаційний режим порушив перемир'я на Донбасі важким озброєнням

Окупаційний режим порушив перемир'я на Донбасі важким озброєнням
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим на Донбасі у четвер, 17 грудня, порушив режим припинення вогню. Інцидент загострився використанням бойовиками важких видів озброєння. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Операції Об'єднаних сил у Facebook.

За оприлюдненими даними, загальна кількість порушень станом на вечір становить три.
Представники штабу звернули увагу, що ворог знову обстріляв українські сили поєднанням великокаліберних артилерійських систем з мінометним вогнем.

"Так, починаючи з ночі, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь поблизу Водяного, на Приазов'ї. Спершу противник застосував міномети 82-го калібру та гранатомети різних систем. На ранок, на цьому ж напрямку, використав вже важке озброєння – артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти та 82-х міліметрові міномети. Втретє режим припинення вогню ворог порушив біля цього ж населеного пункту, знову відкривши вогонь з гранатометів. Водночас на всіх інших ділянках лінії розмежування ситуація залишається спокійною", - наголосили у штабі.

Пресцентр ООС стверджує, що обстріли не несли загрози життю військовослужбовців, оскільки були неприцільними.

"Серед наших захисників бойових втрат та поранень немає. Українські військовослужбовці і надалі перебувають напоготові до імовірних провокацій ворога", - говориться у заяві.

Штаб нагадав, що в зоні бойових дій продовжують служити різноманітні підрозділи, які займаються різними завданнями. Наприклад, сапери ДСНС станом на 17 грудня розмінували близько 4 гектарів території, вони виявили 30 небезпечних предметів.

Як повідомляв ONLINE.UA, український капітан Михайло Шаравара, з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони, виступив з терміновою заявою — він офіційно повідомив, що російсько-окупаційні війська почали активне приведення військ у повну бойову готовність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?