Олег Сєнцов не отримає волю від РФ: деталі списку обміну
Категорія
Політика
Дата публікації

Олег Сєнцов не отримає волю від РФ: деталі списку обміну

Олег Сєнцов не отримає волю від РФ: деталі списку обміну
Джерело:  online.ua

Український режисер Олег Сєнцов, засуджений в Росії, не повернеться на батьківщину під час майбутнього можливого обміну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ, зокрема - "Комерсант".

За інформацією журналістів, українського бранця немає у списку. Йдеться про перелік з 33 осіб, які можуть отримати волю паралельно з 33 утримуваними в Україні.

Слід зазначити, що у списку на обмін є ім'я Олександра Кольченка. 2015 року він став фігурантом однієї з Сєнцовим справи. Режисер, звинувачений у нібито підготовці теракту, отримав вирок у 20 років за ґратами.

З українського боку у список не внесли Кирила Вишинського - колишнього головного редактора "РІА Новини Україна". Його звинуватили у скоєнні державної зради та наразі тримають у СІЗО. Відомо, що журналіст має подвійне громадянство - український та російський паспорти.

Нещодавно ЗМІ проінформували про активну підготовку обміну між державами. Для цього до московського СІЗО відправили кількох бранців-українців.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська сторона вимагає від України негайно відпустити Вишинського, не вносячи його імені до списку на обмін. Москва вважає, що цей крок повинен бути виконаний без надання будь-яких жодних попередніх умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?