Зеленський пропонує обміняти Вишинського на Сенцова - Росія цинічно відреагувала
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пропонує обміняти Вишинського на Сенцова - Росія цинічно відреагувала

Зеленський пропонує обміняти Вишинського на Сенцова - Росія цинічно відреагувала
Джерело:  online.ua

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що Москва хоче, аби Київ звільнив головного редактора "РИА-Новости – Україна" Кирила Вишинського просто так, а не в обмін на бранця Кремля Олега Сенцова. Так вона відповіла на пропозицію президента України Володимира Зеленського, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами російської омбудсвумен, міру запобіжного заходу Вишинському, якого в Україні підозрюють у держзраді, треба змінити без жодних попередніх умов. Засідання суду по редактору "РИА-Новости – Україна" відбудеться 19 липня у Києві.

"Обміни не входять до моєї компетенції. Вважаю, що Кирилу Вишинському запобіжний захід має бути змінений без будь-яких попередніх умов. Тим більше, що він сам категорично проти обміну, а його захист переконаний, що підстав для тримання під вартою журналіста немає", - каже Москалькова.

Варто зазначити, що раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Україна не може передати Росії Вишинського з юридичної точки зору, оскільки йому ще не винесли вирок і він має українське громадянство.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона під час засідання Тристоронньої контактної групи домовилась із представниками ОРДЛО про обмін 69 українських заручників на 208 осіб, які перебувають у закладах української пенітенціарної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?