Олексія Навального на 3,5 роки відправили до в'язниці
Категорія
Політика
Дата публікації

Олексія Навального на 3,5 роки відправили до в'язниці

Олексія Навального на 3,5 роки відправили до в'язниці
Джерело:  online.ua

Російському опозиціонеру Олексію Навальному замінили умовне покарання на реальне тюремне ув'язнення на наступні 3,5 роки. Відповідне судове засідання щодо старої кримінальної справи "Ів Роше" проходило у Москві у вівторок, 2 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеотрансляцію з зали суду.

За оприлюдненими даними, Навального звинуватили у порушенні умов щодо його умовного покарання.

Наприкінці 2014 року Олексія та його брата Олега визнали винними у завданні матеріальної шкоди філіалу компанії "Ів Роше" в Росії. Опозиціонер, який тоді працював на керівній посаді у "Пошті Росії", нібито вмовив компанію в узгодженні договору на транспортні послуги за завишеними цінами.

Олегу Навальному "дали" реальне ув'язнення на 3,5 роки, а от його брат-політик отримав умовне покарання з 5-річним випробувальним терміном. Європейський суд з прав людини розкритикував рішення російського суд, а у 2017 році визнав вердикт безгрунтовним. Пізніше, коли Навального примусили до домашнього арешту, ЄСПЛ визнав політично мотивованим таке рішення.

З літа 2020 року до січня 2021-го Навальний знаходився у Німеччині на лікуванні, а пізніше - на відновленні, після отруєння бойовими речовинами в Росії. Федеральна служба з виконання покарань звинуватила його в тому, що він не відвідував відповідні установи, які контролюють дотримання вироку, коли вже нібито виписався з лікарні.

Опозиціонера заарештували буквально з трапа літака, яким він повернувся на батьківщину 17 січня. Відтоді він знаходився в легендарному СІЗО "Матроська тиша" з рідкими "перервами" на судові засідання.

Напередодні повернення "Фонд боротьби з корупцією" Навального випустив фільм-розслідування про палац Володимира Путіна, який вибудований на гроші, отримані кримінальним шляхом. Він довго тримався у трендах YouTube та став найпопулярнішим роликом організації попри двогодинну тривалість.

У тижні після арешту політика Росією прокочувалися протестні мітинги. У різних містах тисячі людей виходили на вулиці з гаслами проти Путіна чи за Навального. У неділю 31 січня кількість затриманих силовиками на "незаконних" мітингах досягла понад 5 тисяч - рекордний показник.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ України закликали до посилення санкційного тиску  на російський режим Володимира Путіна. Приводом для такого заклику стало жорстоке придушення протестів у центрах Москви та інших великих міст, що сталися напередодні — 31 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?