Україна закликала світ до посилення санкцій проти режиму Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна закликала світ до посилення санкцій проти режиму Путіна

Україна закликала світ до посилення санкцій проти режиму Путіна
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України закликали до посилення санкційного тиску на російський режим Володимира Путіна. Приводом для такого заклику стало жорстоке придушення протестів у центрах Москви та інших великих міст, що сталися напередодні - 31 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відомство.

За позицією дипломатів, напади на протестувальників і журналістів “позначені новим витком порушень прав людини та брутального насильства”.

“Черговий акт придушення прав російських громадян на мирні зібрання та свободу слова, арешти членів опозиції та представників засобів масової інформації, переслідування незгодних з агресивною політикою російської влади всередині країни та на міжнародній арені є тривожними свідченнями подальших обмежень основних прав і свобод та порушення Росією своїх міжнародних зобов’язань у сфері забезпечення прав людини”, - наголосили в МЗС.

Офіційний Київ звернув увагу на те, як сучасна російська влада фактично культивує беззаконня та насильство у країні. Це ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку.

“Такі дії не можуть залишатися без відповіді з боку міжнародного співтовариства. Настав час для більш рішучих дій та притягнення до відповідальності за насильницькі акції проти свого народу та агресію проти народів сусідніх країн… Саме тому мають бути невідкладно застосовані усі міжнародні механізми тиску, у тому числі санкційного, за порушення прав людини”, - резюмували дипломати.

У міністерстві підкреслили, заклики до діалогу з режимом перетворюються на нові затримання й побиття.

Тим часом у Кремлі, як пояснив речник Путіна Дмитро Пєсков, вважають протестувальників хуліганами. На питання про рекордну кількість затриманих (понад 5 тисяч осіб), він нагадав — акції буцімто протизаконні, а виступати за суспільні чи політичні зміни необхідно виключно в межах законодавства.

Станом на сьогодні в Росії жодна акція не може відбутися без дозволу влади — навіть та, що має на меті масовий протест проти цієї влади. Усі інші, так звані “неузгоджені”, вважаються порушенням порядку.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль спочатку намагався ігнорувати мітинги на підтримку Олексія Навального, проте згодом вдався до традиційних методів боротьби з ними й вирішує проблеми за допомогою сили. Демонстрантів безжалісно б’ють і затримують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?