Олена Зеленська невідкладно звернулася до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Олена Зеленська невідкладно звернулася до всіх українців

Олена Зеленська невідкладно звернулася до всіх українців
Джерело:  online.ua

25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, перша леді України Олена Зеленська терміново звернулася до всіх українців - вона попросила кожного бути чесними самі з собою і не сприймати домашнє насильство як норму. Дружина президента України закликала кожного громадянина країни не замовчувати проблему і допомагати тим, кому потрібна допомога. Вона підкреслила, що це під силу кожній людині і нагадала, що домашнє насильство не завжди проявляється в побитті, а є сім'ї, де чоловіки влаштовують по відношенню до жінок психологічний терор, в умовах якого неможливо жити. До звернення Олени Зеленської до українців приєдналися віце-прем'єр міністр з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павличенко, міністерка соціальної політики Марина Лазебна, заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. Вони записали відеозвернення, щоб привернути увагу громадськості до серйозної проблеми. Відповідне відео Олена Зеленська опублікувала на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"У насильства багато масок. Але будемо чесними самі з собою! Обмеження свободи вибору не є проявом турботи, психологічний тиск - формою виховання або прагненням загартувати характер, а побиття - доказом любові. Мій заклик до всіх - не сприймайте домашнє насильство як норму, що не замовчуйте, не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога. Норма - це нульова толерантність до насильства, і це під силу кожному ", - йдеться в зверненні Зеленської до українців.

Перша леді України також нагадала, що з сьогоднішнього дня в усьому світі стартує акція "16 днів проти насильства", мета якої привернути увагу суспільства до проблеми, про яку воліють замовчувати і від якої страждають мільйони людей на планеті.

Нагадаємо, Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 2000 році. Генеральна Асамблея в своїй резолюції запропонувала урядам, установам системи ООН, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, що привертають увагу суспільства до проблеми насильства по відношенню до жінок. В Генасамблеї ООН на постійній основі піднімають проблему насильства по відношенню до жінок, яке вкрай поширене в світі, притаманне всім культурам і зачіпає жінок незалежно від їх раси, достатку, походження. Жінки стикаються з насильством в правовій сфері та в повсякденному житті. На Всесвітньому саміті в 2005 році лідери країн зобов'язалися подвоїти зусилля з ліквідації всіх форм насильства по відношенню до жінок і дівчаток.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олена Зеленська терміново звернулася до всіх українців і попросила кожного небайдужого взяти участь у благодійнійному продажу дитячих робіт, щоб зібрати кошти на будівництво майданчика для дітей з особливими потребами в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?