Олена Зеленська та Денис Шмигаль зустрілися з королем Чарльзом ІІІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Олена Зеленська та Денис Шмигаль зустрілися з королем Чарльзом ІІІ

Олена Зеленська та Денис Шмигаль зустрілися з королем Чарльзом ІІІ
Джерело:  online.ua

19 вересня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська зустрілися з королем Британії Чарльзом ІІІ в день похорону королеви Єлизавети ІІ.

Джерело: Денис Шмигаль

Зеленська та Шмигаль зустрілися з королем Британії

Мав за честь зустрітися з Його Величністю Королем Чарльзом ІІІ в Букінгемському палаці. Разом із першою леді Оленою Зеленською висловили співчуття від імені Президента, Уряду та народу України з приводу смерті Королеви Єлизавети ІІ. Подякували за незмінну потужну підтримку України з боку Великої Британії та особисто Його Величності.

Також Шмигаль запросив короля Чарльза ІІІ у майбутньому відвідати Україну.

Сьогодні світ віддав останню шану Її Величності Королеві Єлизаветі ІІ. Мали честь із першою леді Оленою Зеленською бути присутніми від імені України на державній похоронній процесії в Лондоні та висловити від усіх українців підтримку Сполученому Королівству й народам Співдружності, - написав Шмигаль.

Нагадаємо, що 18 вересня Денис Шмигаль, перша леді Олена Зеленська та посол України Вадим Пристайко з дружиною вшанували королеву у Вестмінстерській залі.

Також Зеленська зустрілася з принцесою Вельською Кейт Міддлтон у Букінгемському палаці.

19 вересня відбувся державний похорон королеви Єлизавети ІІ, труну з її тілом опустили в королівський склеп в каплиці Святого Георгія на території Віндзорського замку.

Там поховані батько і мати Єлизавети II — Георг VI та Єлизавета Боуз-Лайон, та сестра королеви Маргарет. При цій церемонії була присутня лише королівська сім'я.

Нагадаємо, що королева померла 8 вересня у віці 96 років у сімейному колі в замку Балморал у Шотландії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?