Новий король Британії Чарльз III вперше звернувся до парламенту
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий король Британії Чарльз III вперше звернувся до парламенту

Новий король Британії Чарльз III вперше звернувся до парламенту
Джерело:  online.ua

12 вересня новий король Великої Британії Чарльз III виступив перед депутатами парламенту вперше після того, як став монархом.

Джерело: Фейсбук-сторінка  Sky News

Король Британії Чарльз III вперше звернувся до парламенту

Разом з Чарльзом III, як завжди, була королева-консорт Камілла.

За словами нового короля, він дуже вдячний за співчуття, висловлені членам парламенту та колегами після смерті Єлизавети II.

Він також звернув увагу на те, що Вежа колишньої королеви, де розташований Біг-Бен, відзначатиме проходження труни королеви від Букінгемського палацу до парламенту 14 вересня.

Як казав Шекспір про колишню королеву Єлизавету, вона була взірцем для всіх живих принців, - процитував драматурга Чарльз III.

На переконання нового короля, його мати "подала приклад самовідданого обов'язку" як монарха, пообіцявши наслідувати її приклад відданості конституційному правлінню.

Згідно з останніми даними, після звернення король та королева-консорт вирушать до Единбурга, де труну королеви збираються перенести з палацу Холірудхаус до собору Святого Джайлза.

Як уже згадувалося раніше, лідерів іноземних держав та їхні подружжя, які прямують до Лондона на державний похорон королеви Єлизавети II, закликали прибути до Британії комерційними рейсами та заборонили використовувати вертольоти для пересування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?