Олена Зеленська увійшла до списку 100 найвпливовіших людей світу за версію TIME
Категорія
Світ
Дата публікації

Олена Зеленська увійшла до списку 100 найвпливовіших людей світу за версію TIME

Олена Зеленська увійшла до списку 100 найвпливовіших людей світу за версію TIME
Джерело:  online.ua

Журнал Time оприлюднив новий список 100 найвпливовіших людей планети у 2023 році. До переліку увійшли дві українки — перша леді України Олена Зеленська та нобелівська лавреатка та правозахисниця Олександра Матвійчук.

Джерело: Time

До категорії "Лідери" потрапили дві українки

Про Олену Зеленську для Time відгукнулася перша леді США Джилл Байден, називаючи її захисницею, гордістю нації та маяком надії для людей, яких вона любить.

У журналі TIME написали, що Олена Зеленська – це "письменниця", яка працювала за кадром, вона ніколи не просила уваги.

Мати двох дітей, вона ніколи не бажала стати серцем нації у стані війни. Олена Зеленська не очікувала, що стане воїном народу України, але з самовідданою мужністю відповіла на цей заклик, – йдеться у статті.

Про нобелівську лавреатку та правозахисницю Олександру Матвійчук відгукується екссенаторка Гілларі Клінтон.

Відома правозахисниця у свої 39 років Олександра Матвійчук присвятила своє життя захисту демократії. Олександра та її команда в Центрі громадянських свобод - правозахисній організації, розташованій у Києві, - прагнули зробити Україну демократичнішою та документувати воєнні злочини Росії проти цивільного населення, — сказала Клінтон.

За її словами, документуючи злодіяння Росії, щоб винні могли постати перед судом, Матвійчук доводить, що жінки — не просто жертви війни, вони можуть бути провідниками миру і справедливості.

Time назвав найвпливовіших людей у світі

Time 100 – щорічний список найвпливовіших людей у світі за версією цього американського журналу.

Вперше опублікований в 1999 році як результат дискусії серед американських учених, політиків і журналістів.

До списку "Титани" зарахували співачку Бейонсе, Ілона Маска, футболіста Ліонеля Мессі та розробників вакцини Biontech Угура Шахіна та Озлем Туреджі.

Цьогорічними "Новаторами" стали гендиректор OpenAI Сем Альтман, супермодель Белла Хадід та американська реперка Доджа Кет.

У категорії "Кумири" – британський король Чарльз ІІІ, письменник Салман Рушді, американська баскетболістка Брітні Грайнер, яку звільнили з ув'язнення в Росії.

Найвпливовішими "Діячами мистецтва" стали американський актор Майкл Б. Джордан, актори Колін Фарелл та Дрю Беррімор.

До категорії "Інноватори" зарахували гендиректора The Walt Disney Company Боба Ігера та футболіста Кілліана Мбаппе.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?