Олімпіада-2022: Україна показала свій найкращий результат у чоловічому даунхілі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2022: Україна показала свій найкращий результат у чоловічому даунхілі

Олімпіада-2022: Україна показала свій найкращий результат у чоловічому даунхілі
Джерело:  online.ua

На Олімпійських іграх в Пекіні Україна вдалося продемонструвати найкращий результат у своїй історії у чоловічому швидкісному спуску – даунхілі. Український гірськолижник Іван Ковбаснюк посів 33 місце.

Джерело: Фейсбук-сторінка "НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team"

Україна показала свій найкращий результат у чоловічому даунхілі

Цьогоріч український гірськолижник Іван Ковбаснюк зміг фінішувати у чоловічому даунхілі, а також значно покращити результат, який належав Скрябіну.

Він показав час 1:48.09 хвилин, відставши на 5.40 секунд від олімпійського чемпіона швейцарця Беата Фойца. Срібло та бронзу цього разу вдалося вибороти французу Жоану Кларе та австрійцю Маттіас Майєру.

Варто звернути увагу на те, що попереденій результат України Ковбаснюк покращив на 14 позицій.

Що важливо розуміти, змагання з даунхілу на Олімпіаді в Пекіні повинні були стартувати ще у перший змагальний день, однак через погодні умови їх довелося перенести.

Усі результати українців у чоловічому даунхілі за історію змагань:

  • Олімпіада-1998: Микола Скрябін - 49-е місце

  • Олімпіада-2002: Микола Скрябін - 47-е місце

  • Олімпіада-2018: Іван Ковбаснюк - 49-е місце

  • Олімпіада-2022: Іван Ковбаснюк - 33-е місце

Класні враження, незважаючи на мої невдачі на тренуванні. Хвилювався, під час другого заїзду я впав, у мене ще до цього часу болять м'язи. Але у цілому я задоволений. Хотів максимально зосередитися на своєму спокої і дати хороший результат. Був спокійний, але не зміг показати той результат, якого хотів. Траса тут досить важка, немає з чим порівняти. На попередніх Олімпійських іграх вона була на 60% легша, аніж ця… Завтра супергігант, сьогодні у мене мав бути вихідний, але через те, що перенесли вчорашній старт на сьогодні, то не буде. Але нічого, не вперше так. Все вийде. Мені на цих Олімпійських іграх легше, незважаючи на те, наскільки важко з цими тестами і організацію. Усе добре, - прокоментував свій результат Ковбаснюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?