Олімпіада-2022: українець Марусяк прорвався у фінал у стрибках на лижах
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2022: українець Марусяк прорвався у фінал у стрибках на лижах

Олімпіада-2022: українець Марусяк прорвався у фінал у стрибках на лижах
Джерело:  online.ua

5 лютого на Олімпіаді-2022 відбулася кваліфікація у стрибках на лижах із нормального трампліну у чоловіків. 21-річний українець Євген Марусяк показав 48-й результат (49.8 балів) та кваліфікувався у фінал.

Джерело: Фейсбук-сторінка"НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team"

Українець Євген Марусяк прорвався у фінал Олімпіади-2022

Варто зазначити, що переможцем кваліфікації став норвежець Маріус Ліндвік (116.7 балів). Фінал відбудеться 6 лютого.

Стрибуни на лижах з трампліну розпочинають олімпійські змагання з кваліфікації. Перший змагальний день на XXIV зимових Олімпійських іграх в Пекіні для українців розпочнеться турніром стрибунів на лижах з трампліну. На жаль, через позитивний тест на коронавірус Віталій Калініченко не зможе вийти на старт на своїх дебютних Олімпійських іграх. Тож наша країна буде представлена юним 17-річним Антоном Корчуком та 21-річним Євгеном Марусяком, для яких зимові Олімпійські ігри в Пекіні також стануть першими змаганнями такого рівня в кар’єрі. Сподіваємося, що всі троє українців зможуть все таки показати свої стрибки 11 лютого під час кваліфікації на трампліні К-120, - йдеться в повідомленні НОК.

Як уже згадувалося раніше, 5 лютого українська збірна з біатлону розпочне виступи на Олімпіаді-2022. Перший вид програми – змішана естафета.

Нагадаємо, 4 лютого у Пекіні відбулася урочиста церемонія відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор, які триватимуть до 20 лютого.

Нашу країну у Пекіні-2022 представлятимуть 45 спортсменів, які змагатимуться у 12-ти видах спорту. Українці не виступлять лише у хокеї, керлінгу та ковзанярському спорті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?