Україна претендує на проведення одразу двох Олімпіад
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна претендує на проведення одразу двох Олімпіад

Україна претендує на проведення одразу двох Олімпіад
Джерело:  online.ua

За словами міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, планується подати заявки на проведення Юнацької Олімпіади у 2028 році, а також Зимових олімпійських ігор у 2030 році.

Джерело: "Слово і діло".

Україна розраховує прийняти Олімпіаду

Гутцайт підкреслив, що президент Володимир Зеленський доручив представникам олімпійського комітету боротись за проведення ігор в Україні.

Вадим Гутцайт (фото - wikimedia.org)

Зараз президент поставив завдання - і президент, і все спортивне співтовариство дуже хоче, - ми вступаємо в боротьбу за проведення Олімпійських ігор в Україні. Юнацькі - в 2028 році і зимові Олімпійські ігри - в 2030. Ну, по-перше, престиж країни. Проведення в країні Олімпійських ігор - це залучення потужних інвесторів, нова інфраструктура, нова спортивна інфраструктура. Ми розуміємо, що чим більше буде спортивної інфраструктури, тим більше буде куди приходити дітям займатися. Ми не побачимо результат сьогодні або завтра... Але те, що сьогодні закладається в країні зі спортивної інфраструктури, ми цей результат побачимо через 10 років, розумієте?, - повідомив Гутцайт.

Міністр підкреслив, що Україна буде подавати окремі заявки.

Виступ України на Олімпіаді у Токіо

Український народний обранець та олімпійський чемпіон Ігор у Токіо Жан Беленюк озвучив думку, що можна було б скоротити кількість чиновників в офіційній делегації України на Олімпіаді на користь тренерів.

За словами чемпіона, йому відомо про встановлення обмеження кількості тренерів на команду. Ба більше, нардеп-спортсмен також мав певні складнощі на Олімпіаді через це. Попри це, достатньо велика кількість функціонерів поїхала на Олімпіаду.

Окрім того, чемпіон звернув увагу на те, що трьох українських легкоатлетів відсторонили від Олімпійських ігор, оскільки останні не встигли провести достатню кількість допінг-проб.

Одразу трьом українкам вдалося потрапити у фінал зі стрибків у висоту на Олімпіаді в Токіо. Ярослава Магучіх навіть змогла вибороти бронзову нагороду.

Варто звернути увагу на те, що представництво України у стрибках у висоту було найбільшим. Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко робили все можливе, щоб вибороти для нашої країни ще декілька медалей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?