Олімпіада зіткнулася з новою проблемою - МОК пояснив ситуацію
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада зіткнулася з новою проблемою - МОК пояснив ситуацію

Олімпіада зіткнулася з новою проблемою - МОК пояснив ситуацію
Джерело:  online.ua

Олімпіада 2020 року, яку планували провести у Токіо, зазнала карколомних змін в організації через епідемію коронавірусу. Наприкінці липня стало відомо, що умови проведення літніх ігор все ще оцінюють проблемно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NHK.

За словами президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, наразі обговорюють варіант проведення заходів без глядачів.

Він наголосив, таке рішення стане відповіддю на виклики проти безпеки людей в умовах пандемії COVID-19. Зараз організатори мають кілька сценаріїв.

"Ніхто не хоче, щоб вони пройшли без глядачів. Однак ми готові впроваджувати необхідні заходи, щоб провести Олімпіаду в безпечних умовах", - пояснив Бах.

Також президент комітету звернув увагу, спортсмени мають власні проблеми, пов'язані з тренувальним графіком. Вони не мають інформації про терміни повноцінного відновлення спортивного сезону, тож не можуть спланувати вихід у свою пікову форму.

Іншою проблемою стали закриті кордони. Більшість країн світу все ще утримує суворі обмеження, а про відновлення авіасполучення ще говорять на рівні урядів.

Японська сторона організації Олімпіади раніше говорила, що важливим фактором Ігор стане розробка вакцини.

Нагадаємо, станом на 23 липня на планеті встановили понад 15,2 мільйона діагнозів коронавірусу COVID-19. Кількість смертей від інфекції сягнула 623 тисяч.

Безпосередньо в Україні станом на ранок згаданого дня встановили вже 61 851 хворого від початку епідемії. За попередню добу кількість збільшилася на 856 випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, Всесвітня організація охорони здоров’я відзначила серйозний прогрес фахівців у розробці вакцини проти коронавірусу COVID-19. Водночас її поширення не слід чекати незабаром, вважають в одному з підрозділів структури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?