Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та потужні удари ЗСУ по кремлівських військових на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та потужні удари ЗСУ по кремлівських військових на півдні

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та потужні удари ЗСУ по кремлівських військових на півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили 8 атак кремлівської армії в Луганській та Донецькій областях та продовжують завдавати потужних ударів по ворожих позиціях на півдні України.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про ситуацію на фронтах

Зазначається, що протягом доби українські військові відбили атаки кремлівських загарбників в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Іванград, Мар’їнка, Соледар, Озарянівка, Одрадівка Донецької області та Білогорівка на Луганщині.

ЗСУ знищили живу силу та військову техніку окупантів у Новій Каховці на Херсонщині.  В результаті ураження місця дислокації загарбників, знищено 6 одиниць озброєння та військової техніки та до 150 військовослужбовців поранено.

У Запорізькій області знищено 5 одиниць озброєння та військової техніки та близько 100 військовослужбовців поранено. Дані щодо загиблих загарбників уточнюється.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Підрозділи протиповітряної оборони збили один гелікоптер Ка-52 та 3 БпЛА “Орлан”.

Військовослужбовці ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та п’ять інших важливих об’єктів ворога, включаючи одну радіолокаційну станцію.

На півночі України не має ознак підготовки кремлівських та білоруських військ до переходу у наступ.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Гудове і Ходине Чернігівської області та Середина Буда, Вовківка і Юнаківка Сумської області;

  • на Куп’янському та Лиманському напрямках - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Колодязне, Котлярівка, Кислівка Харківської області, Стельмахівка Луганської області та Зарічне і Терни на Донеччині;

  • на Бахмутському напрямку - з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмутське, Бахмут, Веселе, Зеленопілля, Кліщіївка, Майорськ, Курдюмівка, Озарянівка, Опитне, Соледар та Яковлівка Донецької області;

  • на Авдіївському та Запорізькому напрямках - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Времівка, Велика Новосілка, Вугледар, Новобахмутівка, Нескучне на Донеччині та Дорожнянка і Оріхів Запорізької області.

  • На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру понад 20 населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Серед них - Безіменне, Білогірка, Давидів Брід, Новогригорівка, Новоукраїнка, Партизанське, Правдине та Червона Долина.

На півдні України, як повідомляють представники Оперативного командування "Південь", протягом доби українські військові ліквідували до півсотні кремлівських загарбників.

Штурмова та армійська авіація протягом бойового дня завдала 5 ударів по районах зосередження озброєння та техніки, живої сили й систем протиповітряної оборони противника.

Водночас ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад дві сотні вогневих завдань.

Орієнтовні втрати Росії за добу складають:

  • 47 солдатів;

  • 2 танки;

  • реактивна система залпового вогню "Град";

  • протитанковий ракетний комплекс;

  • 16 одиниць авто-бронетанкової техніки;

  • 4 склади з боєприпасами у Первомайському та Бериславському районах.

Окрім цього, було пошкоджено 3 ворожі одиниці авто-бронетехніки та самохідну крупнокаліберну гаубицю "Мста-С".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?