Омбудсмен спростувала фейк та розповіла, де поселили Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

Омбудсмен спростувала фейк та розповіла, де поселили Сенцова

Омбудсмен спростувала фейк та розповіла, де поселили Сенцова

Українский омбудсмен Людмила Денісова спростувала фейк про те, що один з колишніх полонених – Станіслав Клих знаходиться в реанімації. За її словами, Клих справді потребує медичної допомоги, але в реанімаційному відділенні. Про це Денісова написала в своєму Telegram, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Як заявив інший політв’язень Микола Карп’юк, після тортур у російській тюрмі Клих має проблеми з психікою.

«Будьте з ним обережні, він дуже агресивний... Знаєте, те, що я переніс, – це одна справа, а якщо б ви побачили, що відбувається зі Станіславом. У нього коліна, руки, лікті просто зчесані. Те, що він пережив... у порівнянні з цим – мене навіть, можна сказати, не піддавали тортурам», – сказав він.

Людмила Денісова також розповіла, де після прильоту до Києва поселили Олега Сенцова.

«Зараз вони в лікарні, ми організували тимчасове житло і для Олега, і для Кольченка. Щодо постійного житла – ми будемо вирішувати, президент вже поставив відповідне завдання, адже, безумовно, їм повертатися туди (в Крим) не можна, – сказала вона. – У них є сім'ї. Наприклад, у Олега Сенцова є мама, діти, які теж хочуть бути зі своїм батьком. І ми вчора це питання обговорили з Олегом, будемо його вирішувати», – заявила омбундсмен.

Щодо вчорашньої ініціативи російської уповноваженої з прав людини Тетяни Москалькової укласти угоду про припинення кримінальне переслідування росіян і українців на паритетних засадах, то на це Денісова поки нічого відповісти не може. За її словами, вона сама про це прочитала в новинах і офіційного звернення з Росії на цей рахунок не було.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?