Омбудсмен звернувся до ОГП через відео з катуванням українського військового
Категорія
Україна
Дата публікації

Омбудсмен звернувся до ОГП через відео з катуванням українського військового

Омбудсмен звернувся до ОГП через відео з катуванням українського військового
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Офісу генпрокурора щодо відео катувань росіянами військового ЗСУ. Також готуються повідомлення до ООН, Європейського комітету з питань запобігання катуванням та Міжнародного червоного Хреста.

Джерело: УП

Омбудсмен звернувся в ОГП та ООН щодо катувань військового ЗСУ

Як уповноважений Верховної Ради України з прав людини я звернувся до Офісу генерального прокурора України задля перевірки факту і фіксації воєнного злочину, порушення норм Женевської конвенції.

Він додав, що окрім цього, готуються повідомлення до Комітету проти катувань ООН для організації термінового візиту до Російської Федерації та тимчасово окупованих територій України, а також до Європейського комітету із питань запобігання катуванням, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (CPT).

Ми знову будемо проводити консультації з Міжнародним комітетом Червоного Хреста для посилання тиску зі сторони країн-світу щодо примусу виконання російською стороною зобов'язань відносно військовополонених і доступу до них представників МКЧХ для оцінки стану здоров’я та умов утримання, - сказав омбудсмен.

Лубінець пообіцяв докласти максимум зусиль для допомоги розслідуванню, а також протидії подібним злочинам у майбутньому.

Ми повинні зупинити злочини Росії. Катування не можуть бути застосовані і їм ніколи немає виправдань. Цивілізований світ одностайний в цьому. Катування є воєнним злочином і його виконавці повинні нести відповідальність, як і військові командири, з дозволу або за командою яких такий воєнний злочин відбувся.

Нагадаємо, що у мережі з’явилося поширене російськими каналами відео, де російський військовий завдає каліцтва полоненому українському військовослужбовцю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?